top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

SÄ‚ FIE LUMINÄ‚! - ZIUA BINECUVÈ‚NTÄ‚RILOR DIVINE



Cu toţii am trecut prin multe momente dificile în ultimii ani, când parcă lumea s-a întors cu fundul în sus şi de fiecare dată când ascultăm previziuni ne întrebăm cu îngrijorare: "Oare ce mai trebuie să schimb, să las în urmă din nou? Oare ce probă mai am de trecut?"


Ştiţi când sunt zilele acelea în care dacă nu plouă, bate vântul, dacă nici una, nici alta, e frig şi cerul pare mereu a sta închis ca un bătrânel supărăcios şi când, deodată, o rază de soare scapă prin crăpătura unui nor, lumea întreagă devine un curcubeu şi zâmbetul ne revine instant în suflet? Zilele acelea în care pare că dintr-odată Cerul ne zâmbeşte şi că viaţa curge uşor şi cu bucurie prin noi ca un izvor descătuşat din gheaţa care l-a ţinut captiv o iarnă întreagă?


Despre o astfel de zi vreau să vă dau veste de poveste, cu surâs de uşurare şi cu steluţe de fericire în ochi.


Dragilor, pe 11 APRILIE 2023 avem CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN ACEST AN (din punct de vedere astral), aş îndrăzni să zic! Ziua în care mâinile divine aranjează astrele pe cer astfel încât să facă o Cale a Binecuvântărilor şi noi, pământenii, să gustăm puţin din starea lor, a zeilor, spre a vindeca rănile omeneşti din nou şi a păşi pe acest drum nou în vieţile noastre.


Inima acestor binecuvântări astrale pleacă de la CONJUNCŢIA la grad exact între SOARE şi JUPITER, cărora li se alătură şi CHIRON, la câteva grade distanţă, toate în semnul Berbecului. Tot acest trio frumos face în această zi un trigon cu Luna din Săgetător. Şi aceste aspecte îşi unesc forţa vindecătoare şi binefăcătoare cu alte întâlniri armonioase şi dătătoare de speranţă, stabilitate şi pace: Saturn din Peşti trigon cu Marte din Rac, Pluto din Vărsător trigon cu Venus din Gemeni, Marte sextil cu Nodul Nord şi cu Mercur din Taur, Saturn sextil cu Nodul Nord. Pare că toate se aranjează pe cer într-un moment de frumuseţe şi graţie absolută, exact ca momentul deschiderii unei flori rare.


Hai, că simt că deja pe mulţi v-am pierdut, cu atâtea informaţii tehnice... Ce se întâmplă de fapt? E de bineeee!!! Da, uite că printre atâtea bombe în freză, mai vine câte-un diamant din ăsta cosmic, să ne mai aducă şi din cele bune!




Ȋntâlnirea dintre Jupiter şi Soare în semnul Berbecului nu a mai avut loc din 7 aprilie 2011, deci este un aspect cu care ne întâlnim după 12 ani, dar nu şi cu restul contextului astral. Această conjuncţie aduce un sentiment general de bine, de bună dispoziţie şi de optimism. Este momentul cel mai bun să profităm de oportunităţi de orice fel - în viaţa personală, profesională sau spirituală. Viaţa pare să înflorească în noi şi prin noi şi tot ce trăim dorim să trăim la maxim. Ne simţim generoşi, plini de energie şi poate că fără un motiv aparent putem primi complimente, daruri, bani, ceea ce ne face să ne simţim norocoşi. Este un timp al expansiunii şi al creşterii în tot ceea ce facem, dar mai ales în sectorul de viaţă unde avem Berbecul în harta natală (casa în care se află în harta noastră). Este momentul ideal pentru a da startul unei altfel de vieţi - conjuncţia aceasta, bine folosită, este ca drojdia dintr-un cozonac ce va creşte frumos şi gustos. Orice începem acum este susţinut de energia creşterii şi binecuvântat, cu condiţia să fie făcut din cele mai autentice şi pure intenţii, în acord cu legile divine şi cu măsură. Jupiter, marele benefic, nu prea cunoaşte limite şi oprelişti şi de aceea va exista şi riscul de a ne supraestima puterile, de a nu şti unde şi când să ne oprim, deşi trigonul de apă dintre Saturn din Peşti şi Marte din Rac ne va fi de mare ajutor în a nu pierde reperele şi a acţiona echilibrat şi la timpul potrivit. Şi trigonul de apă dintre Pluto din Vărsător şi Venus din Gemeni ne va susţine pentru a nu fi copleşiţi de emoţii şi pentru a găsi cea mai bună intensitate a motivaţiei emoţionale care să ne susţină în noile proiecte.


Şi veştile bune nu se opresc aici! La conjuncţia Jupiter - Soare va participa şi Chiron, ceea ce ne va da o şansă unică de a vindeca răni ce trenează de mult timp, nesiguranţe în puterile noastre şi frici legate de noile începuturi. Vom putea găsi în sfârşit puterea de a începe ceva absolut nou în viaţa noastră fără a mai avea îndoieli contraproductive sau ezitări în a porni pe cont propriu. Tot acest trio binefăcător va fi susţinut, chiar dacă va fi doar pentru puţin timp, de Luna din Săgetător, care se va situa în trigon faţă de el, Săgetătorul fiind şi el un semn jupiterian, ceea ce va da şi mai multă forţă de expansiune şi dorinţă de creştere. Poate că unii, sub acest impuls puternic de energie, vor face ceea ce nu au visat niciodată să facă şi expresia "sky is the limit" va deveni cât se poate de reală!


Mintea ne va susţine şi ea să gândim pe termen lung şi să găsim soluţii care să ne schimbe destinul, iar la acest lucru vor veghea împreună Mercur din Taur în conjuncţie cu Nodul Nord, susţinute de energia îmblânzită a lui Marte din Rac, aflat în sextil cu ele. Şi Saturn din Peşti va face un sextil tot la Nodul Nord din Taur şi ne va da înţelepciunea de a face cele mai bune alegeri pentru parcursul nostru de durată, ne va găsi cel mai bun moment, cea mai potrivită conjunctură pentru a ne pune pe drumul nostru cel adevărat.


Nu este o energie care să încurajeze neapărat acţiunile parteneriale, cât mai degrabă ea este favorabilă iniţiativelor personale, îi susţine pe cei curajoşi, pe cei dispuşi să lupte pentru visul lor, pentru o cauză proprie, să-şi asume riscuri pentru a deschide un drum nou, pentru a îşi creşte propriul orizont de cunoaştere, pentru a explora teritorii străine lor până acum, pentru a se avânta pe cărări nestrăbătute de nimeni până acum.


Pentru că totul se petrece într-un semn de foc, marţian, iar cele două planete implicate, Soarele şi Jupiter, sunt şi ele planete masculine, puternice, este clar că vom avea de a face cu o creştere semnificativă a energiei masculine, în toate aspectele ei. Pe cât de mare poate fi dorinţa de acţiune, de luptă, de cucerire de noi teritorii, pe atât de uşor ea poate deveni excesivă şi poate duce la impulsivitate şi la neînfrânare. Noroc că veghează trigonul Saturn - Marte, care mai temperează lucrurile.


Cei care îşi doresc creştere spirituală, pot folosi această energie pentru a descoperi căi noi de evoluţie, pentru a căuta mentori luminaţi şi pentru a aborda domenii mult mai profunde ale cunoaşterii, filosofia, noi sisteme de credinţe. Ȋntrebări importante legate de credinţele noastre şi de ideologii îşi pot găsi răspuns acum sau putem primi semnul care să ne conducă pe drumul descoperirii lui.


Vedetele acestei conjuncturi astrale vor fi, evident, Berbecii, care vor profita din plin de acest val nemaiîntâlnit de energie, urmaţi de Săgetători şi de Lei, deoarece Jupiter şi Soarele sunt guvernatorii lor, dar fiecare dintre noi va profita de oportunităţi magice acolo unde are Berbecul în harta natală.

Să tragem deci adânc aer în piept şi să ne pregătim de acest intermezzo briliant şi aducător de binecuvântări, dând semn Universului că suntem pregătiţi de noi iniţiative, planuri şi proiecte pe care i le încredinţăm spre creştere, fără a uita să şi muncim pentru această creştere. Fie primit şi de folos tuturor!




1,306 views2 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page