top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

AVEM ECLIPSĂĂĂ, AVEM VALOAAAAARE...



Mai ţineţi minte strigăturile de la meci, cu echipa şi valoarea? Ei bine, acum avem eclipsă şi echipa e toată pe terenul Berbecului. Ȋnghesuială mare la poartă, presiune ce n-ai văzut, se calcă pe şireturi şi bombeuri Chiron, Soarele şi Luna, toţi în grămadă mai ceva ca la rugby, iar de pe laturi împing şi retrogradatul de Mercur şi Nodu' Nord. Ăştia toţi sunt încinşi tare, da' deşi vor să rupă poarta, nu prea au pe unde s-o rupă până nu se hotărăşte să iasă Soarele la....lumină, cum s-ar zice, adică să depăşească momentul eclipsei. E pe teren şi Venus, proaspăt împinsă în joc şi încă nedezmeticită bine, da' îşi dă cu o ţâră de ruj (roşu aprins, musai, că e meciul Berbecului!) şi apoi îşi strigă majoretele şi dă-i cu lambada şi cu dansuri hot!


               Care-i miza meciului? Păi, tocmai ce vă zisei de strigăturile publicului....VALOAREA! A cui, mă rog, o să mă întrebaţi, a echipei? Nţtt...e care pe care, bobocilor! Valoarea fiecărui jucător în parte, că dacă fiecare e valoros, se înţeleg din ochi şi echipa se ridică singurică şi nu mai e nevoie de mai lasă tu, mai dau eu! Meciul ăsta e în campionatul Vieţii şi cu miză mare, căci vedeta echipei este Nodul Nord, el dă direcţia şi conduce jocul. Iar el vrea ca fiecare coechipier să înţeleagă că pentru a funcţiona bine în echipă, trebuie să funcţioneze mai întâi sănătos şi bine pe cont propriu. Meciul este despre a face o echipă doar cu oameni întregi, nu care se sprijină unul pe altul ca să nu cadă şi nu pot învinge decât cu forţa grămezii, ci care aduc fiecare valoarea proprie în jocul comun.


               Eclipsa de Soare are loc la Lună nouă (ăsta-i prostul obicei cosmic al eclipselor de soare)- deci Lună ioc, iar Soarele şi el ioc, că e eclipsat! Ce vrea să spună poetul, e că suntem băgaţi toţi în camera întunecată şi legaţi la ochi, ca să învăţăm odată să ne uităm şi în noi şi să nu ne mai lăsăm furaţi de peisaj. Să vedem cu ochiu' interior cum s-ar zice, ca să detectăm ce rotiţe din mecanism merg descentrate, tot bat şi noi nu le auzim, dar simţim oboseala mersului forţat. Chiron ne obligă să le vedem, să oprim pentru câteva minute esenţiale mecanismul (poate chiar minutele în care mecanismul forţat s-ar fi rupt sau ar fi explodat) şi să nu mai acceptăm durerea pe principiul "rău cu rău, dar mai rău fără rău". Să punem mâna pe scule şi să le îndreptăm, ca să putem să mergem la drum lung. Că şi dacă am vrea să plecăm fără să reparăm ce trebuie, ne opreşte Mr. Mercur şi ne retrogradează în liga inferioară. Aşa că nicio şansă să mergem mai departe înainte de a revedea, reconsidera şi repara totul din urmă.


               Cât timp ne ocupăm noi de reparaţii şi revizii, Venusica, trezită proaspăt din sezonul visărilor fără cap şi coadă din Peşti, îşi ia în primire atribuţiile focoase din Berbec şi face ochi dulci nimănui altuia decât patronului celui mai bogat club, adică lui Pluton, care stă în tribuna VIP a Vărsătorului, că ştie că sub privirea lui misterioasă se ascunde multă putere şi, chiar dacă nu o arată, îi poate juca pe toţi băieţii de pe teren pe degete cum vrea el şi în general pe oricine nu i se supune. Ascendentul momentului de eclipsă fiind în Scorpion, al cărui şef direct este Pluto, e clar că nimic nu e ce pare a fi şi, oricât haos şi deranj ar părea că fac băieţii de pe teren, e totul sub control şi supravegheat.


               Şi cum la orice meci publicul se dezlănţuie şi galeriile rivale se iau la bătaie, nu-i de mirare dacă şi la meciul ăsta se vor găsi mulţi să se aprindă şi să mai bubuie câte-o petardă şi nici dacă după meci se lasă cu ceva nasuri sparte sau confetti....pe colivă (e o vorbă, mno, da' pentru unii meciul ăsta tensionat chiar poa' să mai aducă şi câte-o vată-n nas şi o deplasare în delegaţia oştilor cereşti, dacă se lasă prea aprinşi de joc şi dau vina pe adversari).


Acestea fiind zise, vă las să vă luaţi seminţele şi fularele de suporteri şi să vă pregătiţi pentru un meci de zile mari! Hai, băieţiiiii.....avem eclipsă, avem valoare...şi mai vedem noi pe unde ne doare. După ce trece eclipsa! Vizionare plăcută şi galeria vă iubeşte!

542 views1 comment
Post: Blog2_Post
bottom of page