top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

Plină şi în Rac...Luna transformării prin puterea regenerării



 

Prima Luna Plină a anului ne conectează cu trecutul, cu copilăria şi cu copilul nostru interior, cu iubirile trecute, cu toate cele nespuse şi lăsate să dospească în străfundurile sufletului. Pot erupe fără veste frânturi de amintiri care ne-au amprentat tiparele prin care ne exprimăm puterea personală mai ales în relaţii, emoţii trăite ca în vis, mesaje inedite şi venite ca din alte lumi (şi chiar de acolo vin!). Soarele din Capricorn ce se ţine de mână cu întunecatul şi neînduplecatul Pluton, care e flancat şi de Junona priveşte direct în ochii Lunii. Ea, singură, rotundă şi luminoasă tocmai hrănită de flăcările Lui, ale Soarelui stă dreaptă în faţa acestui trio cu puterea sa răscolitoare şi subtil pătrunzătoare. Ar vrea să se îmbrăţişeze, dar stau între ei 180 de grade de ceruri şi de orizonturi. Fiecare trebuie să îşi deseneze pe cer identitatea şi să aibă spaţiu de expresie a propriei frumuseţi interioare. La fel cum şi noi vom simţi că este timpul să închidem sertarele cu regrete, să eliberăm ca pe nişte porumbei ce au stat întemniţaţi în cuşti argintii - frumoase, dar ferecate şi strâmte - cuvintele pe care nu le-am lăsat să zboare la timpul lor, să ne conectăm cu viitorul din trecutul nostru şi să vedem ce prezent a născut această roată a timpului.

Trigonul pe care îl va face cu Neptun ne va aduce medicamentul care ne va alina durerile acestor eliberări şi va umple cu apele magice ale intuiţiei golurile născute din întrebările minţilor noastre. Vorbele noastre vor tăcea şi mintea va privi din afară spre interiorul nostru, dând la o parte straturile de nisipuri mişcătoare ale proiecţiilor şi nesiguranţelor noastre. Ne vom aminti să ascultăm ce este în străfundul fiinţei noastre, ce vine din adâncurile timpului existenţelor noastre succesive. Ne vom aminti care este adevărata noastră familie, ce suflete vibrează în acelaşi ritm cu noi, unde este adevăratul nostru ACASĂ. Ce ne hrăneşte cu adevărat şi ne creează un cuib primitor sufletului?

Cei care au alungat mereu aceste nevoi ale copilului lor interior vor simţi răscoliri şi valuri năucitoare de emoţii, iar nava conştiinţei lor se va scufunda sub puterea distrugătoare a lor. Tot ce n-a lăsat expresia pură a iubirii să se manifeste în viaţa noastră va sări în aer, ne va lovi cu puterea evidenţei pe care nu ai cum să o ocoleşti şi ne va obliga să ne curăţăm de toată zgura aşezată peste blândeţea şi puritatea inimii.

Plină şi în Rac, Luna aceasta plină va străluci fiinţei noastre cu şansa reconstruirii locului acela cald şi familiar din viaţa noastră unde ne simţim oricând bineveniţi, iubiţi şi acceptaţi exact aşa cum suntem şi hrăniţi cu căldură şi tandreţe.

Străluci-ne-ar toate cele bune asupră-ne şi Lună plină magică să ne fie!

144 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page