top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

PLIN DE LUNĂ ȊN GEMENI (27 noiembrie, ora 9:16, ora României)




Soarele, de mânuţă cu Marte, a păşit în Săgetător şi au chef amândoi de expediţii, de descoperiri, de lucruri făcute în stil mare, au avânt şi energie, chef de hoinăreală şi de învăţat....dar n-au niciun spor prinşi între morocănosul Saturn din Peşti cu aere de înţeleptul satului, Luna din Gemeni, cu minţi rătăcite şi împrăştiate şi Lilith din Fecioara cu maniile ei perfecţioniste şi igienice. Pas de mişcă ceva în front cu trei gardieni din ăştia care te ţin în careuri să nu cumva să-ţi vină vreo idee de acţiune sau, Doamne fereşte, de creştere!


Ce avem noi în meniu azi, pe 27 şi vreo 2-3 zile, ca să avem timp să savurăm aromele astrale picant-amărui?

Plin de Lună în Gemeni în primul rând...şi deja mă ia cu capul numai când mă gândesc la Luna în semnul dublu şi aerian al Gemenilor. Fâţâială mentală şi emoţională nici că se poate mai tare decât cu aspectul ăsta în general. Ba vrei una, ba îţi surâde ailaltă, ba îţi tricotează mintea un scenariu, ba vine inima cu altul şi tot aşa...cu fundul în două luntri, şi alea instabile rău. Şi dacă e şi cu plin, înseamnă că toată încărcătura asta se cere deşertată şi aerul purificat şi limpezit. Ceea ce se şi ocupă nenea Saturn să facă - să ne pună la treabă serioasă şi la triaj, să nu ne lase să aruncăm aşa orice ne vine la mână, ci după îndelungi şi responsabile deliberări. Ne-am cam repezi, ce-i drept, că Soarele şi Marte sunt în semn de foc şi mintenaş ar băga viteză şi şi-ar lărgi aria de acţiune, însă şi pe aceştia îi ţine tataie Saturn în chingi, să nu-şi ia avânt şi să-şi facă de cap. Rezultatul? Impresia că mergem cu frâna de mână trasă, că întotdeauna mai e ceva de făcut, ceva de aşteptat, ceva de îndreptat...de unde poate să se acumuleze şi multă frustrare. Mai lipseşte doar o scânteie ca să izbucnim şi scânteia poate veni de la careul pe care aceiaşi doi - Soarele şi Marte îl fac cu Lilith din Fecioară, pusă pe criticat şi îndreptat, pe comentat şi pe descusut totul. Şi Lilith se încruntă cu o cuadratură şi la Lună, ca să iasă din noi toţi demonii şi toate furiile mentale şi emoţionale, să ne curăţăm şi primenim de tot ce am acumulat din iunie încoace de la anterioara lună în Gemeni. Mai ales mintea doamnelor o poate lua razna uşor sub influenţa emoţiilor şi să devină nărăvaşe, revendicative sau prea doritoare de libertate cu orice preţ - cu preţul unor crize de zile mari.


Deşi e în retrogradare, Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, semnul unde se află Marte şi Soarele, îşi face treaba de mare benefic şi croieşte un frumos trigon cu aceeaşi Lilith încolţită între energia masculină a Soarelui şi a lui Marte şi cea feminină a Lunii. Reuşim totuşi să vedem un sens mai înalt şi un orizont nou care se deschide dincolo de toate aceste turbulenţe mentale care ne încearcă. Realitatea nu ne e nici ea prea limpede, din cauza careului dintre Mercur şi Neptun, fie o ţinem pe a noastră şi trăim în scenariul nostru indiferent câte evidenţe ni s-ar aduce, fie evităm cu obstinaţie orice explicaţie logică şi preferăm escapismul.  Bine că sextilele lui Mercur cu Venus şi cu Nodul Sud din Balanţă ne mai oferă un răgaz de frumuseţe şi măcar evadăm cu graţie din realitate, în artă sau în poveşti din trecut care ne consolează sufletele.

Mercur este şi stăpânul Gemenilor, de aceea aspectele pe care le face el dau coloratura acestui moment şi ne spun cam cum vom sta cu mintea, cu comunicarea, cu negocierile şi cu transporturile. Sunt posibile multe erori, interpretări greşite, mai ales dacă alegem calea confortului şi a schemelor vechi de care suntem ataşaţi. La drum ne putem rătăci, neestimând corect datele traseului, dar avem şansa să ajungem în locuri frumoase şi care să ne mai rupă de cotidianul stresant.


Ce putem face pentru a traversa cu bine această perioadă?

- să căutăm corelaţii cu evenimentele din iunie anul acesta (în jurul datei de 17) şi să vedem ce putem închide, curăţa, lăsa în urmă;

- să ne ţinem în frâu frustrările, impulsurile şi dorinţele de mai mult şi mai departe pe care le-am vrea împlinite rapid şi să dăm timp şi spaţiu întamplărilor şi oamenilor din viaţa noastră pentru a ne arăta o cale care nu ne-a fost rapid vizibilă, dar care este mult mai sigură;

- să nu ne risipim mental încercând să prindem toţi iepurii de pe câmp şi alergând haotic după ei şi să dăm voie şi emoţiilor să se exprime, chiar dacă uneori trecem de la o stare la alta cu uşurinţă; să ştim că totul se risipeşte ca şi fumul, deoarece energia de aer este foarte volatilă;

- să acceptăm că există şi reguli de respectat, timp pentru creştere şi înţelegere şi că atunci când simţim că din mintea noastră ideile pleacă la fel ca baloanele pline cu aer, ceea ce le poate aduce la echilibru este stabilitatea credinţei şi a valorilor spirituale.


Plin să vă fie cu de toate cele bune la Luna plină în Gemeni!

 

382 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page