top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

LUXURY STATE OF MIND - LUNA NOUA IN LEU 16 august 2023

Updated: Aug 17, 2023


Nu o să vă fac capu' mare cu ce e pe harta astrologică de Luna Nouă în Leu, că deja au scris toţi colegii mei şi mai bine ca mine cu siguranţă, în ceea ce priveşte aspectele tehnice. O să vă traduc doar din chinezo-astrologică în română colocvială ce se întâmplă la etajele superioare, în caz că o să auziţi ceva deranj zilele astea...


Leul este semnul guvernat de Soare, iar Soarele este încă în Leu, încărcat cu aproape toată energia acestui semn pentru că se pregăteşte să iasă de acolo, iar Soarele în Leu este REGELE-SOARE, adică este poziţia cea mai puternică şi mai glamour a lui, în care i se rupe de toţi ceilalţi şi doar permite cu îngăduinţă maiestuoasă să fie adulat şi admirat. Drept pentru care când vorbim de energia lui în Leu avem câteva cuvinte cheie: ego, stimă de sine, generozitate, vedetism, confort (chiar şi lene fizică) şi lux. "L'État c'est moi" cum a zis-o mai franţuzit unul care întruchipa aceste însuşiri.


Soarele e o energie masculină, iar în Leu este al naibii de masculină, chiar uşor macho aş zice. Doar că la Luna asta Nouă este pe post de sultan, pentru că de-a stânga şi de-a dreapta lui sunt în ordinea numerelor de pe tricou (sau de pe sutiene dacă vreţi, ca să fim mai precişi) - Junona, asteroidul căsătoriei şi al parteneriatelor de durată, care abia ce a intrat în harem azi, Venus, care-i retrogradă, adică cu fundu-n sus şi în bad mood, Luna care pluteşte apoasă şi visătoare cum o ştim, dar care e ascunsă de tot după caftanul Măriei-Sale şi Lilith sau Luna Neagră care face de-a naibii mereu doar ce îi tună ei şi încă nu s-a inventat energia masculină care s-o domolească pe ea într-atât încât să nu îşi arate calităţile de felină neîmblânzită şi independentă până în vârful gheruţelor.


Şi dacă nu e de-ajuns că deja sunt 4 energii feminine roind în jurul Soarelui, ca să bage zâzanie între ele s-au băgat în horă doi gealaţi care se amuză să le asmută şi să le întreţină istericalele - Uranus, cel degrabă aducător de surprize şi lovituri de teatru şi Jupiter, care ştie când începe, dar nu ştie niciodată unde şi când să se oprească. Ptiu, drace, ce mai telenovelă!

Aşa că aşteptaţi-vă la toate neaşteptatele când s-or încâiera cadânele astea pe cer şi s-or bate una cu alta pe atenţia Măriei-Sale şi pe banii lui, că toate vor casă, masă, giuvaericale sau pungi cu galbeni! Mai pe româneşte, va fi exact ca atunci când le apucă pe mâţe să se încaiere pe acoperişuri şi se va lăsa cu multe mieunături şi jelanii, da' nici una nu se va da bătută. Toate vor veni cu promisiuni - Junona cu iluzia unei relaţii stabile şi cu tânjeala după măritiş, Venus retrogradă cu toate nostalgiile trecutului amoros şi cu toate portofelele întoarse pe dos, Lilith cu toate schemele sexy şi fierbinţi şi cu "dacă nu îmi dai ce vreau, plec în lume şi te ia mama dracului!"


Aşa că o să ni se pară că suntem într-un serial făcut de sud-americani, turci şi coreeni în colaborare cu Spielberg la băute cu Mimi Brănescu (scenaristul de la Las Fierbinţi).


Avem noroc că dincolo de gard, Dumnezeu îşi mângâie barba şi ştie să le potolească pe nebune şi le trimite 3 flăcăi faini - pe Marte, să le- arate nişte muşchi lucraţi la sală, ca să le încingă niţel, pe Pluto, cu trupa lui de actori de filme sexy şi cu chiloţi şi bici de piele şi pe Jupiter care să le spună bancuri, să bea şi să chefuiască, aruncând cu câte un Visa sau un Master spre fete, să se răcorească la shopping. Adică Marea Trină de Pământ.


Ce face Soarele la tot bâlciul ăsta? Ce ştie cel mai bine - străluceşte şi îi priveşte pe toţi de sus, gândindu-se la următoarea mantie aurie pe care o s-o îmbrace mâine, când matracucile alea se vor fi potolit şi el îşi poate permite luxul de a nu le băga în seamă pentru că e Soare, ce mama mă-sii şi vor - nu vor, tot i se vor aşterne la picioare toţi acum şi pururea, amin!

313 views1 comment

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page