top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

LUNA PLINA ECLIPSATA SI PUSA PE TALERELE BALANTEI 25 MARTIE 2024

Updated: Apr 7



               Bună dimineaţa la eclipsă! De Lună. Ȋn Balanţă. Acolo unde e şi cartierul general al Nodului Sud în anul acesta. Momentul exact are loc la ora 9:00, ora României şi nu mă pot abţine să nu remarc că 9 este pe vibraţia transformării şi a încheierii de cicluri. Această eclipsă face de fapt curăţenia generală pentru adevăratele începuturi care vor veni odată cu eclipsa de Soare din Berbec de pe 8 aprilie şi, ca la orice curăţenie generală se lasă cu deranj şi pe alocuri cu înjurături că nu mai găseşti nimic pe la locul lui, cu transpiraţie şi praf în păr şi pe faţă...uneori şi în ochi. Faţă de simplele luni pline, eclipsele se petrec pe nodurile lunare, care vin întotdeauna cu acea componentă impusă, fatidică, de destin.


               Eclipsa de azi, 25 martie 2024, se petrece cu Nodul Sud în Balanţă, ceea ce se traduce într-o mare putere de curăţare, de purificare şi de eliberare şi cum orice eliberare vine în urma unei presiuni prealabile, nu e de mirare dacă mulţi dintre noi ne vom simţi strânşi cu uşa în domeniile unde avem pe hartă Balanţa. Indiferent de domeniu, Balanţa are ca teme majore relaţiile şi echitatea, justiţia - nu cea omenească, ci cea divină, care este implacabilă şi ale cărei raţiuni nu ne sunt întotdeauna accesibile şi pe care uneori o considerăm o pedeapsă pentru că nu putem vedea binele de dincolo de suferinţa aparentă. De aceea această eclipsă va identifica toate zonele disfuncţionale din relaţiile noastre - indiferent de felul lor (de iubire, de familie, de muncă, de prietenie etc.) şi exact acolo va pune degetul lunar presiunea lui. Eclipsa presupune că energia noastră vitală, sinele nostru se află în opoziţie cu emoţiile şi subconştientul nostru şi de aceea vine întotdeauna cu provocări care duc la transformări majore, ale căror efecte complete le simţim până la 6 luni de la momentul producerii ei.

               Orice relaţie care a încălcat legile divine şi s-a construit pe compromis, pe jocuri de putere, pe manipulări, pe cedări ale puterii personale va trece într-un fel sau altul prin acest examen astral şi cum Venus, guvernatoarea Balanţei este în conjuncţie cu Saturn din Peşti, care aduce teste de răbdare, de disciplină, de înţelepciune, clar că singura care are şansa să treacă aceste examene exigente este iubirea atotcuprinzătoare, iubirea izvorâtă din acceptare şi înţelegere a sensului celui mai înalt, divin.


               Ȋn funcţie de ce planete sau puncte are fiecare în harta natală în Balanţă sau Berbec (acolo unde şi Chiron este conjunct cu Nodul Nord şi activează şi el temele rănilor nevindecate!) fiecare va resimţi mai intens sau mai lejer acest tranzit, dar nimeni nu va rămâne neatins de suflul acestei eclipse. O menţiune specială aş avea pentru generaţia celor născuţi între 1972 - 1984, cu Pluto în Balanţă, care deja sunt provocaţi de tranzitul Nodul Sud de karmă peste Pluto natal - moment intens de purificare karmică, în care vieţile se pot schimba radical în urma unor pierderi răsunătoare sau dureroase, dar atât de necesare pentru însănătoşirea de orice fel şi pentru ieşirea din cele mai nocive tipare şi condiţionări, fără de care nu se poate vorbi de regenerare şi de renaştere. Pentru ei, această eclipsă este poate cea mai relevantă, puternică şi decisivă în detaşarea definitivă de tot bagajul şi balastul karmic. Le poate fi util să-şi amintească temele majore şi evenimentele transformatoare din perioadele  aprilie 1986 - decembrie 1987 sau decembrie 2004 - iunie 2006 pentru a înţelege mai bine care este esenţa încercărilor pe care le aduce acest tranzit.


               Şi cei născuţi cu Pluto în Capricorn - generaţia Z (1997 - 2012) sau generaţia Alpha (2013 -2023) sunt afectaţi de careul făcut de Pluto al lor natal cu această eclipsă, dar şi cei care au Nodurile de destin pe axa Berbec - Balanţă sau Capricorn - Rac, noduri care vor fi activate prin conjuncţii sau careuri. Aceştia poate nu vor simţi atât de direct disconfortul, dar vor avea impresia că nu ştiu de unde îi loveşte ceea ce vine către ei şi strigă să fie eliberat. Totuşi, cei tineri, nefiind conştienţi şi responsabili divin încă de traiectoria lor evolutivă, vor fi mai degrabă ghidaţi sau îndrumaţi către contexte transformatoare şi vor fi mult mai reactivi în tot ceea ce priveşte relaţiile lor.


Ce întrebări scoate la lumină această eclipsă?

- care sunt relaţiile în care simt că nu mă mai regăsesc, că mi-am pierdut identitatea?

- unde am trăit în compromis şi am fugit de responsabilitatea de a lua decizii tranşante care să ţină cont de adevăratele mele dorinţe şi nevoi?

- unde echilibrul este obţinut cu preţul renunţării de sine şi al acceptării încălcării spaţiului personal?

- unde aparenţa a ajuns să conteze mai mult decât esenţa?


               Să nu uităm că Soarele, implicat şi el în acest fenomen, este în Berbec, la începutul ciclului unui an astrologic, în sextil cu Pluto şi cu asteroidul Psyché, care reprezintă dorinţele cele mai adevărate ale sufletului nostru, iar Luna face şi ea un trigon cu acelaşi Pluto şi cu Psyché ceea ce înseamnă că atât raţiunea, claritatea, logica, principiul activ din viaţă noastră, cât şi emoţiile, visele şi subconştientul nostru conlucrează pentru a face aceste transformări în modul lor cel mai benefic pentru noi şi că orice am face, nu ne mai putem minţi sufletul! El îşi cere dreptul la eliberare, iar dacă nu i-l vom acorda, Pluto ne reaminteşte că el este şi stăpânul morţii şi că, chiar dacă nu vom muri la propriu, ceva în sufletul nostru va fi ucis şi vom trăi cu această pierdere tot restul existenţei noastre.


               Este de remarcat şi că eclipsa de Lună are loc luni, adică în ziua dedicată Lunii, deci puterea ei va fi crescută. Cum este o zi de început de săptămână şi majoritatea nu vom avea cum să ne retragem să lucrăm cu emoţiile şi stările noastre, singurul lucru care ne rămâne de făcut este să fim conştienţi de aceste emoţii şi stări care ies la suprafaţă, de potenţialul de purificare al contextului şi implicit de potenţialul crescut al izbucnirii conflictelor şi al rupturilor majore şi să ne acordăm timp înainte de a răspunde la orice provocare. Să ne luăm măcar câteva minute pe parcursul zilei în care să reflectăm la întrebările pe care vi le-am scris mai sus şi să ne amintim că orice am pierde sau am termina acum face loc altor lucruri sau fiinţe mult mai potrivite nouă pe noul drum pe care vom porni odată cu cealaltă eclipsă, cea de Soare, din semnul Berbecului, din 8 aprilie. Până atunci, să luăm aminte la festivalul de culori al primăverii care abia începe şi la înţelepciunea Naturii care ne spune că totul este ciclic, că a şti să dai drumul este prima condiţie pentru a primi şi că cel mai puternic principiu universal este IUBIREA, căci Balanţa şi Berbecul sunt cele două semne guvernate de Venus şi de Marte, principiul feminin şi principiul masculin, fără conlucrarea cărora Roata Vieţii nu se poate învârti.


Cu recunoştinţă pentru ce vi se ia şi cu bucurie pentru ce vi se dă să fie! Eclipsă cu folos tuturor!

857 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page