top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

I'M SEXY AND I KNOW IT - EROS IN ASTROLOGIE


O parte importantă din consilierea astrologică are ca obiecte viaţa de cuplu, iubirea, relaţiile intime. Deşi iniţial cei care vin la consiliere declară alte intenţii, de cele mai multe ori, se ajunge cumva tot aici, pentru că - vrem să o recunoaştem sau nu - unde dragoste nu e, nimic nu e....nici măcar probleme existenţiale majore! Şi putem noi să ne dăm rafinaţi, subtili şi intelectuali, să o băgăm pe aia cu "frumuseţea sufletului" şi cu "contează ce interior are" (ştiţi că era acea glumă uşor macabră că cel care îţi vede frumuseţea interioară e chirurgul sau legistul...), dar dacă e să o zicem pe a dreaptă, cel mai mult contează în primă fază...impulsul erotic. Sau mai pe româneşte chimia, atracţia.


Povestea lui Eros o cunoaştem cu toţii - poate unii îl ştim şi sub celălalt nume al lui, Cupidon. Ȋn astrologie el este un asteroid minor, însă domeniul de care se ocupă el nu e deloc unul minor, căci aşezarea lui în harta noastră natală indică ce tip de iubire romantică preferăm, care este ingredientul secret care ne condimentează viaţa sexuală, ce dorinţe intime avem, ce tip de libido avem şi ce ne înnebuneşte din punct de vedere erotic. Hai că sună bine, zic! Vă cam sclipesc ochişorii şi abia aşteptaţi să vă zic mai pe îndelete cum e cu Eros în fiecare semn şi să aflaţi cum vă puteţi aprinde partenerul/ partenera în dormitor... Vine şi asta, aveţi un picuţ de răbdare! Eros nu se ocupă numai cu zburdălnicii din acestea, ci mai poate indica şi tipul de energie creativă de care dispunem, căci acelaşi tip de energie poate da naştere şi iubirii erotice, dar poate naşte şi orice proiect care ne bucură sufletul, ne animă şi ne dă aceeaşi pasiune de viaţă ca şi o viaţă intimă împlinită.


Ȋntr-o analiză astrologică luăm în calcul mai mulţi factori pentru a ne pronunţa asupra vieţii romantice şi intime a unei persoane, nu ne raportăm doar la acest element, dar chiar şi în ceea ce îl priveşte pe Eros, contează semnul, casa şi aspectele pe care le face cu celelalte planete sau puncte din hartă. O altă conexiune importantă pentru a afla cât mai detaliat cum îşi exprimă sufletul unei persoane nevoia de iubire, cum se conectează şi cum primeşte iubirea este cea cu perechea lui Eros, asteroidul Psyche. Ȋn mitologie, Psyché a fost perechea muritoare a zeului Eros, de aceea este important ca în astrologie să studiem împreună aspectele făcute de aceşti doi asteroizi.


Foarte relevante şi de ajutor în consilierea sau coachingul relaţional sunt informaţiile din sinastrie - studiul hărţilor comparate sau suprapuse a două persoane - legate de plasamentele şi aspectele dintre Erosul unuia şi Psyche a celuilalt, precum şi dintre Eros şi Eros sau Psyche şi Psyche. Evident că această analiză este una de fineţe, aşa că nu vă sfătuiesc să vă bazaţi în relaţia de cuplu doar pe ce puteţi găsi pe internet despre acesti doi asteorizi, pentru că interpretarea trebuie să ia în considerare întreaga hartă natală a fiecăruia dintre parteneri, etapele de viaţă în care se află cei doi, tranzitele şi aşa mai departe... Cine crede că astrologia se poate învăţa ca hobby, se înşeală...chiar e un domeniu vast şi care cere multă muncă şi răbdare. Şi chemare! Aşa că, dacă aceste aspecte vă stârnesc interesul, vă sfătuiesc ca pentru studiul lor să apelaţi la un astrolog cu experienţă.


Revenind la semnificaţiile lui Eros, expresia erotică este diferită în funcţie de semnul şi casa în care se află la naştere Eros şi capătă nuanţe în funcţie şi de harta progresată sau cea a Revoluţiei Solare, dar, haideţi să vedem principalele expresii ale lui Eros în fiecare semn:


Eros în Berbec sau Eros în casa I - pentru cei cu Eros în acest semn, dictonul make love not war se transformă make war to gain love...Iubirea şi sexul sunt văzute ca o provocare, ca o competiţie, iar cea mai importantă este fază de flirt şi cucerire, vânătoarea, însă totul este ca o cavalcadă, ca un atac. Nu au răbdare şi, dacă nu le iese repede, nu stau pe gânduri şi trec la altă provocare, deşi un partener care le spune "nu" din prima îi excită foarte tare. Preludiul pentru tine este chiar această urmărire şi condiţia obţinerii extazului sexual. Actul în sine are o componentă puternic fizică, e ca un fel de gimnastică sau de război, uneori poate fi agresiv sau obositor. Recompensa cea mai mare pentru cineva cu Eros în Berbec este să-şi audă partenerul că a fost cea mai bună partidă pe care a avut-o vreodată. Ȋnsă nu vă amăgiţi că aceste cuvinte îi vor face să stea prea mult, pentru că au un apetit sexual viguros, care trebuie hrănit mereu.


Eros în Taur sau Eros în casa a II-a - cei care au acest aspect simt împlinirea nevoii de iubire şi de sex ca pe o condiţie a stării lor de bine. Au nevoie de expresie fizică sub forma darurilor, a confortului, a unui mediu luxos şi artistic. Atingerea, mirosul, culoarea, textura, orice vine pe calea simţurilor contează pentru satisfacţia lor erotică şi la rândul lor îşi răsfaţă partenerii cu aceeaşi bogăţie senzorială. Nu sunt adepţii aventurii de o noapte, au mare tendinţă la ataşament, dar oferă şi stabilitate şi siguranţă la rândul lor. Ei sunt cei pentru care frişca, ciocolata şi şampania fac parte din meniul intim şi sunt foarte creativi în a găsi tot felul de combinaţii savuroase. Fiind un semn venusian, Taurul îl face pe Eros să fie foarte sensibil la frumuseţea fizică şi pământeană, de aceea cei cu acest aspect preferă materialitatea visului şi au preferinţă pentru fizionomiile sau corpurile cu rotunjimi şi curbe plăcute.


Eros în Gemeni sau Eros în casa a III-a - are nevoie de stimulare mentală şi, oricât de bine ar arăta partenerul, dacă nu simte şi conexiunea la nivel de comunicare şi de intelect, relaţia intimă nu funcţionează. Sunt cei care pot face dragoste cu persoane care nu arată nemaipomenit, dar care au capacitatea de a le oferi varietate informaţională şi mai ales "au vorbele la ele". Umorul este un ingredient foarte preţuit de cei cu Eros în Gemeni şi le provoacă plăcere orice experiment, orice variaţie, neferindu-se să încerce de toate, doar din pură curiozitate. Fiind un semn dublu şi de aer, foarte adesea se întâmplă să fie îndrăgostiţi de mai multe persoane în acelaşi timp, pentru că au nevoie de diversitate, iar soluţia ca să fie stabili într-un cuplu este să aibă un partener foarte adaptabil şi care capabil să joace multe roluri, cu multă inventivitate.


Eros în Rac sau Eros în casa a IV-a- cea mai importantă conexiune de care are nevoie este cea emoţională, înainte de cea fizică. Nu pot face dragoste decât dacă se simt în siguranţa din punct de vedere emoţional, protejaţi, hrăniţi şi înţeleşi ca în braţele unei mame iubitoare. Atunci se deschid şi devin extrem de senzuali şi calzi şi pot oferi surprize nebănuite şi foarte multă tandreţe. Au o mare teamă de vulnerabilitate şi de aceea se ascund sub o carapace dură, pe care partenerul trebuie să o înlăture cu răbdare şi blândeţe, dar odată ce o înlătură, este recompensat cu o căldură şi o autenticitate rar întâlnite. Sexul devine o sursă de hrană interioară pentru cei cu acest marcaj şi o expresie a sinelui lor autentic. Vor avea foarte mare grijă să nu rănească şi să protejeze persoana iubită.


Eros în Leu sau Eros în casa a V-a - iubirea ca spectacol este dezideratul lor. Sunt romantici, foarte demonstrativi şi iubesc gesturile teatrale şi îşi doresc să fie trataţi ca o vedetă - vedeta din viaţa partenerului/ei lor. Pentru că ego-ul lor este foarte sensibil la complimente şi validări sunt şi cei care cad cel mai uşor în plasa cuceritorilor de profesie sau a manipulatorilor care intuiesc imediat punctul lor vulnerabil. Le place joaca şi iubesc să pună în scenă diferite situaţii erotice, cu condiţia ca ei să joace rolul principal, însă au atât entuziasm şi împărtăşesc bucuria cu atâta generozitate, încât sunt molipsitori şi pot stârni interesul erotic chiar şi celor mai morocănoase persoane. Sexul ca un foc de artificii este specialitatea lor. Au un fel atât de natural de a-şi face partenerul să se simtă special şi îl pot motiva doar prin interesul erotic pe care îl arată să îşi crească stima de sine şi respectul. Foarte important - nu acceptă niciodată să împartă interesul partenerului/ei cu altcineva şi cer exclusivitate şi....adoraţie!


Eros în Fecioară sau Eros în casa a VI-a - cei care au acest aspect iubesc cu precauţie şi sistematic, nu se aruncă cu capul înainte şi de multe ori îşi reprimă primul instinct sub imperiul raţiunii. Cu ei nu îţi poţi permite nebunii şi spontaneităţi, căci ţi-o vor reteza scurt cu simţul lor practic şi logic. Partenerul/a care le poate aprinde simţurile poate fi cel mai adesea un coleg/ o colegă de muncă, cineva care le aduce servicii concrete (medicul care îi tratează, cineva care le repară ceva prin casă, prietenul/a care îi ajută la cumpărături şi cu care lucrurile devin mai apropiate). Apreciază extrem de mult curăţenia şi starea fizică bună, încât sunt în stare să taie tot avântul erotic cerând analizele la zi sau mai trimiţând odată partenerul să se spele bine sau dacă nu performează corespunzător, să încerce să îl repare cu tot felul de leacuri. Există fi arhetipul călugărului / călugăriţei, fie, în mod paradoxal, cel al prostituatei interesată exact de rezultatele palpabile ale prestaţiei. Capacitatea lor de detaşare emoţională şi pragmatismul îi face pe cei cu acest plasament să fie cei mai buni candidaţi la statutul de afacerist în domeniul sexului.


Eros în Balanţă sau Eros în casa a VII-a - flirt şi şarm, asta aduce un Eros în Balanţă, artişti ai iubirii care doresc egalitatela nivel sexual, dar în realitate, poziţia lui Eros în acest semn aduce o dorinţa prea mare de a îl satisface pe celălalt, de a îi a primi validare şi admiraţie pentru rafinamentul prin care caută să îi împlinească aşteptările partenerului, ceea ce face să îşi uite propriile nevoi. Au însă în sânge arta flirtului şi a comunicării sexy şi iubesc acea primă fază de tatonări şi promisiuni, de îndrăgostire, încât în momentul în care relaţia se aşază, li se pare plictisitoare. De aceea aici întâlnim cel mai adesea fluturaşii sociali, care farmecă şi atrag, sunt seducători, dar inconsistenţi şi greu de prins pe termen lung. Totuşi, viaţa intimă cu astfel de persoane are stil şi se desfăşoară întotdeauna într-un mediu artistic, nu acceptă să facă dragoste oriunde şi oricum şi mai ales au nevoie de rafinament şi de distincţie. Ceea ce le scade instant apetitul sexual sunt mitocănia sau inabilitatea de a flirta, graba şi presiunea.


Eros în Scorpion sau Eros în casa a VIII-a - eh, aici intrăm într-un teritoriu unde cei slabi de inimă sau pudici ar trebui să nu intre, pentru că acest plasament aduce intensitate şi chiar tendinţe uşor sadice. Un Eros în Scorpion iubeşte în stilul totul sau nimic şi nu se lasă descoperit din prima. Stă ascuns şi îşi observă "prada", emoţiile îl răscolesc, dar la suprafaţă este impenetrabil, ba chiar intrigă uneori prin răceala şi prin misterul aparent. Ȋn momentul când simte că deţine controlul însă, se dezlănţuie şi îşi exprimă sentimentele şi dorinţele cu toată intensitate, uneori copleşindu-l pe partener şi făcându-l să se simtă prins complet în mrejele lui. Pentru cei cu Eros în Scorpion sexul este o coborâre în adâncuri, o sondare a tuturor fricilor, obsesiilor şi părţilor lor neexplorate, de aceea şi vine cu acea senzaţie de ardere şi de regenerare. Experienţa trăită cu cineva cu Eros în Scorpion este memorabilă, dar poate fi şi atât de intensă încât nu oricine o poate duce.


Eros în Săgetător sau Eros în casa a IX-a - sunt persoane care atrag prin entuziasmul şi exuberanţa lor, prin umor şi bunăvoinţă. Pentru ei sexul este prilej de bucurie şi amuzament, e foarte important să se simtă bine şi să râdă împreună cu partenerul. Sunt foarte deschişi la minte şi dispuşi să încerce orice i-ar provoca la nivel fizic, pentru că sexul pentru ei este în acelaşi timp şi sport, eliberare şi joc. Sunt extrem de sinceri şi uneori pot spune lucrurile atât de direct încât partenerul să se simtă rănit. E foarte important pentru ei să nu se simtă limitaţi sau îngrădiţi, iubesc mai degrabă vânătoarea decât momentul contactului şi nu te poţi aştepta de la ei la tandreţe sau romantism, însă folosesc din plin afrodisiace cum ar fi râsul şi gluma. Uneori pot fi mai incitante discuţiile pe orice temă cu ei, dar mai ales pe teme de filosofie, istorie sau religie, decât actul în sine, dar nu îşi fac probleme legate de performanţa lor, ci mai degrabă înţeleg că din orice contact au ceva de învăţat. Adoră naturaleţea şi sinceritatea, decorurile naturale şi cel mai bine performează într-o călătorie sau în locuri sălbatice sau necunoscute.


Eros în Capricorn sau Eros în casa a X-a -dorinţele celor cu acest plasament natal sunt puternice, dar foarte pământene. Au un libido foarte puternic, anduranţă şi perseverenţă, pot rezista la partide lungi, dar se pot controla foarte bine. Nu este ca la Scorpion dorinţa de a îl controla pe celălalt, ci este autocontrol. Nimic nu îi excită mai tare ca cineva realizat social, serios, dedicat carierei şi ascensiunii, responsabil şi pragmatic. Sunt atraşi de parteneri puternici la nivel social, care ştiu ce vor, unde ţintesc şi care au obţinut poziţia pe care o au datorită muncii şi meritelor proprii. Nu se aventurează în relaţii de orice fel, vor stabilitate şi asumare, dar odată angajaţi sunt fideli şi de încredere şi se poate conta pe ei....şi pe performanţele lor!


Eros în Vărsător sau Eros în casa a XI-a - cu acest aspect găsim oamenii cei mai deschişi la orice formulă sexuală, nu-i deranjează sexul în grup, schimbul de parteneri, ciudăţeniile sau ambiguitatea de gen. Orice iese din tipare le atrage atenţia şi îi incită, nu sunt surprinşi de nimic, nu judecă şi pot accepta că iubirea poate avea expresii foarte variate. Totuşi nu ne putem aştepta la profunzime emoţională din partea lor, căci sunt cei care au o capacitate extraordinară de a se detaşa şi găsesc plăcerea mai degrabă în detaşare decât în contactul real. Tocmai de aceea sunt foarte buni la a satisface aşteptările partenerilor, dacă acestea le sunt comunicate, pentru că sunt dezinteresaţi de plăcerea proprie şi iubesc să fie de ajutor celorlalţi, înţelegând că starea de bine a partenerului se reflectă şi asupra lor. Păstrează întotdeauna o notă idealistă, chiar şi atunci când vine vorba de viaţa intimă şi se pricep de minune să ridice stima de sine a partenerului/ei.


Eros în Peşti sau Eros în casa a XII-a - plini de compasiune, romantici, darnici şi foarte altruişti, îşi pun inima pe tavă şi cuprind orice manifestare sexuală cu iubire universală. Pentru ei, orice formă de iubire are un înţeles mai înalt sau spiritual. Au însă multe frici când e vorba să se deschidă către iubire şi cea mai mare este frica de respingere, de aceea şi ezită să îşi ia angajamente, din frica de a nu fi răniţi. Ceea ce caută ei este o conexiune dincolo de limitele fizice, fuziunea cu trupul, spiritul şi sufletul celui/ celei iubit/e. Sunt cei care nu pot face sex, ci doar dragoste, pentru care actul fizic este doar o prelungire a uniunii profunde a sufletelor, de aceea şi îi găsim de multe ori singuri sau doar visând la "acea" iubire din poveşti. Ȋn realitate, această fugă de pământesc îi predispune la a fi folosiţi şi trădaţi, însă nimeni nu ştie mai bine ca ei să transforme martiriul în plăcere.




89 views1 comment

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page