top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

I LOVE ME ALWAYS FOREVER....LUNA PLINA IN LEU 5 FEBRUARIE 2023




"Ȋntr-un cer violet, Luna dac-aş gasi-o, albă ar fi toată..." aşa zicea un cântec frumos al formaţiei Sfinx (https://www.youtube.com/watch?v=7S3OHMdflDc) Pe 5 februarie vom avea două luni: una albă, plină, în semnul Leului, iar cealaltă neagră, Lilith, care este în Leu din 8 ianuarie. Mai bună metaforă astrologică a dualităţii luminii şi întunericului din noi, nici că se putea! Mi se pare că ne pregătim de un serial palpitant...


Ȋn seara zilei de 5 februarie, la ora 20:29, la gradul 16ᵒ41 din Leu, va trona Luna Plină, ceea ce înseamnă bineînţeles o opoziţie cu Soarele din Vărsător. Zodie guvernată de Saturn şi de Uranus, doi actori care joacă un rol important în acest spectacol ceresc. Saturn intră în ultima sa lună de tranzit în Vărsător (şi ce l-au mai simţit cei cu zodia sau ascendentul în Vărsător, cum i-a scos la lecţia înţelepţirii în cele mai neaşteptate momente!), iar Uranus care îşi desfăşoară în continuare mersul lent în Taur, încă în apropiere de Nodul Nord. Atât Luna, cât şi Soarele fac careuri cu Uranus şi Nodul Nord din Taur, formânda acel careu în T care va da nota specială a acestui eveniment astral. Şi ca să fie totul bine condimentat, Venus din Peşti şi Marte din Gemeni sunt şi ele în careu. V-am zăpăcit bine cu de-astea "deştepte" astrologic? Hai să povestim şi pe înţelesul muritorilor!


1. Cine este Leul? - este guvernatorul celei de-a cincea case din astrologie, casa iubirii, a pasiunii, a bucuriei de viaţă, a creativităţii, a copiilor, stăpânul inimii şi semn al autenticităţii şi strălucirii izvorâte din onorarea puterii iubirii din noi şi de noi. Este semnul care ştie să se pună în valoare cel mai bine, atrăgând către sine prin căldură, prin generozitate, prin...regalitatea atitudinii. "Inima de Leu" este metafora care ilustrează cel mai bine energia acestui semn.


2. Ce este Luna Plină şi ce este Luna Neagră? - cele care vor fi activate concomitent la această lunaţie? Luna Plină este momentul de maximă putere emoţională, de profundă conectare cu subconştientul şi cu simţirile noastre, momentul în care nu mai încape nimic din ceea ce ar putea să ne ştirbească strălucirea şi de aceea şi momentul în care eliminăm orice nu ne este de folos şi ne umbreşte sufletul.

Luna Neagră (Lilith) este punctul care răscoleşte cele mai profunde straturi ale fiinţei noastre întru căutarea libertăţii de a exista plenar şi conform doar celor mai intime trăiri ale noastre. Este conexiunea cu acea zonă de intuiţie care ne conduce întotdeauna să nu acceptăm sclavia, decăderea valorii noastre şi lanţurile compromisurilor ucigaşe de vise. Este energia nestăvilită a existenţei libere de orice constrângeri, dar şi cea care ne poate scoate la suprafaţă tot întunericul din noi şi ne poate transforma în revoltaţi, răzbunători, aducători de conflict şi rebeliune.

Când se întâlnesc cele două tot ce este minciună pe care ne-am construi-o şi pe care o tolerăm în viaţa noastră ne loveşte în faţă, alungându-ne din paradisurile false în care fugim de autenticitatea noastră. Este ca şi cum inima noastră ar căpăta viaţa proprie şi ar rupe zăgazurile a tot ceea ce o înlănţuieşte în falsitate.


3. Careul dintre Lună, Soare şi Uranus şi Nodurile Lunare este factorul dinamic cel mai puternic al acestui moment. El ne va împinge pe nepusă masă şi în felul cel mai neaşteptat să rupem cu tot ce nu ne defineşte în energia noastră intimă, cu tot ce stă în calea împlinirii destinului nostru, cu tot ce ne umbreşte inima sau strălucirea interioară. Poate fi dureros, poate fi electrizant sau şocant, dar va fi o trezire la calea adevărului sufletului nostru. Cei care vor ignora aceste semnale, vor resimţi consecinţele pe cel puţin 6 luni de aici înainte şi nu vor şti de ce nimic nu le mai aduce bucurie adevărată şi de ce se simt devitalizaţi, obosiţi şi doi pe interior.

Mesajul clar al acestui careu este "Nu mai construi scenarii idealizate despre relaţiile care nu mai merg în viaţa ta şi pe care le ţii în viaţă cu preţul sacrificării inimii tale!" Nimic nu merită acest sacrificiu, oricât te-ai minţi tu că oamenii merită a doua sau a noua şansă, că tu poţi schimba prin iubirea ta pe cineva care nu îţi onorează inima!

De fapt acest careu pune faţă în faţă energia ta vitală şi emoţiile tale şi, dacă emoţiile nu îţi hrănesc energia vitală, ci sunt împotmolite de fricile, rezistenţa ta la schimbare şi ataşamentele tale, se va produce scurtcircuitul de tip uranian.

Oricum ai lua-o, tot ce vine ca disconfort dinspre relaţii, arată cu degetul DOAR SPRE TINE. Nu poţi schimba pe nimeni, decât pe tine, iar dacă tu te schimbi pentru a face pe placul altora sau pentru confortul aparent....ţi se va "rupe inima"!


4. Careul Venus - Marte provoacă ruperile necesare în relaţiile disfuncţionale începând cu sectoarele de viaţă unde ai Peştii şi Gemenii în harta natală (dacă nu ştii, consultă un astrolog!). Energia lui poate crea dorinţe puternice, dar nechibzuite, grabă şi ignorare a nevoilor de suflet în favoarea unor impulsuri pasionale pe care le poţi regreta mai târziu. Pentru cuplurile care nu au o bază solidă, pot aduce conflicte şi ruperi care să le permită celor doi să se elibereze pentru a îşi urma calea adevărată a sufletului lor şi această Lună Plină poate curăţa calea pentru a găsi o nouă iubire acolo unde a existat inerţie, lipsă de curaj sau de responsabilitate faţă de binele propriu.


5. Semnele cele mai afectate vor fi semnele fixe: Leu, Taur, Scorpion şi Vărsător sau sectoarele de viaţă unde aveţi aceste semne şi mai ales cei care aveţi marcaje în jurul gradului 16 din aceste semne. Vărsătorii sau cei cu ascendent pe Vărsător vor fi poate cei mai provocaţi, deoarece ambii guvernatori ai lor - Saturn şi Uranus sunt implicaţi activ în această lunaţie: Saturn este chiar pe Vărsător şi obligă la asimilarea lecţiilor karmice pe ultima sută de metri (pe 7 martie 2023 se va muta în Peşti), iar Uranus este în careu cu Soarele şi Luna şi "dinamitează" sectorul de viaţă din harta natală unde avem Taurul, iar prin opoziţie, ecourile se vor resimţi şi pe sectorul unde avem Scorpionul.


6. Ce putem face CONCRET la această Lună Plină?

- să ne conectăm cu sufletul nostru şi să fim dureros de sinceri cu noi investigând şi "listând" toate sursele care nu ne aduc bucurie, ne împiedică să fim creativi şi să strălucim; odată făcută lista, să ne fixăm termene pentru a elimina fiecare sursă şi să lucrăm activ în următoarele 6 luni în acest sens;


- să petrecem ziua făcând ceea ce ne place nouă cel mai mult şi ne pasionează şi să reţinem această bucurie pentru a ne-o reaminti ori de câte ori reîncepem să facem lucruri "din obligaţie" şi "din compromis" pentru a ne întreba dacă merită într-adevăr "să ne călcăm pe inimă" făcându-le;


- dacă avem copii, să uităm grijile noastre faţă de capacitatea lor de a se descurca fără noi şi faţă de curajul lor de a reuşi fără ca noi să le fim aproape fizic - pentru că Leul sau Leoaica îşi lasă puii să exploreze lumea şi pleacă la vânătoare, dar ştiu că şi puii lor au sânge de leu şi nu au nevoie de "cloşcă", ci de un părinte care să le demonstreze curajul de a îşi urma inima liber. Vor aprecia cu siguranţă la maturitate un astfel de părinte, chiar dacă poate le va fi la început mai dificil în "jungla" vieţii;


- să ne BUCURĂM şi să dăruim BUCURIE pe orice cale, chiar şi celor care nu sunt lângă noi, pentru că energia bucuriei se simte la orice distanţă ca un flux regenerator şi care umple inima cu lumină.



Ritualuri şi informaţii găsiţi o grămadă pe net, eu doar vă reamintesc să revedeţi în altă cheie povestea lui...Lion King şi să vă uitaţi dacă sunteţi doar un leu de pluş sau un Leu regal!



Lună Plină cu conştientizări şi bucurie în inimă să ne fie!

366 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page