top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

CA LA DOUAZECI DE ANI....PLUTO IN VARSATOR

Updated: Mar 30, 2023




Big deal pe bune, dragilor! Adică pe româneşte: n-a văzut neam de neamu' vostru aşa ceva în vieţişoara asta şi nici că mai vede, deci căscaţi ochii bine şi luaţi aminte să fiţi pe fază. Pluto ăsta se mişcă greu de tot prin zodiac, îi ia vreo 250 de ani să se plimbe peste tot, dar şi pe unde stă, nu mai rămâne piatră de piatră şi nici că îi pasă dacă vrei sau nu să se întâmple asta. Când vine tipul ăsta în vizită pe undeva e cam pe principiul "vrei - nu vrei, bea Grigore agheasmă", adică te transformi din temelii, că îţi place sau nu.


Ştiu că sunt tone de articole deja pe tema asta, deci ce ar mai conta unul, dacă tot ne ducem dracu' cu toţii (ca de fiecare dată când e o schimbare mare, tare le mai place unora să apese pe butoanele de frică, şoc şi groază). Da' mă bag şi eu în seamă şi povestesc şi eu pentru cine are timp de un cornet de floricele şi un suc la o vorbă prietenească.



No, hai să vedem cine e tipul ăsta Pluto şi cu ce se ocupă el. Ce e sigur înainte de orice, e că nu poţi să nu îl bagi în seamă, aşa e de charismatic, sexual şi magnetic. Privirea lui te fascinează şi te seduce, dar simţi că te şi striveşte la cel mai mic semn de nesupunere. Se simte bine în întuneric şi explorează uşor toate nuanţele lui, ştie să te pătrundă până în străfundurile sufletului, îi plac ţinutele gotice şi spectaculoase, dar nu îl poţi descifra pentru că ştie întotdeauna să fie impenetrabil. Asta pentru că îi place să deţină puterea de a distruge şi de a transforma tot ce nu este adevărat, cu puterea unei bombe atomice: rade tot, desţeleneşte pământul şi din cenuşă naşte o nouă lume. Emoţiile pe care le stârneşte nu-s deloc uşor de dus: frică, obsesie, pasiune întunecată, control şi agresiune, presiune. Prieten bun cu viruşii şi cu doamna Moarte, cu care îi place să colaboreze din când în când, la cotiturile karmice.


Cum v-am spus şi la început, nu-i place să se grăbească: trece printr-un semn între 15 şi 31 de ani, aşa că n-ai nici cum să îl ratezi, nici cum să te faci că nu-i bagi în seamă mesajele. Iar într-o viaţă de om, îl prinzi în maxim 4 sau 5 semne zodiacale, aşa că întâlnirea lui cu Vărsătorul nu am prins-o nici unul din cei ce suntem în viaţă.


Când Pluto se mută dintr-un semn astrologic în altul, lumea îşi schimbă faţa şi orice întâlnire cu energia unui semn marchează generaţii întregi.


Să punem puţin reflectorul şi pe Vărsător şi să-l cunoaştem şi pe el.

E tipul ăla simpatic şi non-conformist, pe care nu ştii de unde să îl apuci, dar de care îţi place pentru că ştie să găsească soluţie la orice problemă şi deşi pare cam plecat cu pluta, dacă îi ceri ceva, se face luntre şi punte să te ajute. Vizionar, ciudat, pare cam aerian şi întotdeauna e plecat în sfere înalte. Ȋi merge mintea brici, dar niciodată nu ştii unde i se duce şi cum! Imprevizibil, nestatornic, niciodată nu ştii pe ce picior dansezi cu el, ce idee trăznită îi mai vine sau ce invenţie scoate din pălărie. Un fel de magician al digitalului, trăieşte SF şi respiră futurist. Nu se prea emoţionează, însă dacă vrei o părere profesionistă, la el o găseşti sigur! E responsabil de toată fericirea planetei şi îi pasă de toate implicaţiile majore ale acţiunilor sale. Ştie să adune oamenii pe lângă el şi să le înflăcăreze minţile cu idealuri de libertate şi de evoluţie. Şi mai presus de orice iubeşte să fie neîngrădit şi original. Cât se poate de original....uneori de-a dreptul extraterestru!


Ei, acum imaginaţi-vă când pe uşa casei Vărsătorului intră Pluto! Şi nu într-o scurtă vizită prietenească, ci pentru vreo 20 de ani, adică cu arme şi bagaje cu tot! Deci, ce avem noi aici, din această întâlnire dintre Mr. Dark Knight şi Mr. Freedom?


Vi le dau cu liniuţe (nu de-alea de tras pe nas, ci de-alea de procesat la creieraş):

1. Vox populi, vox dei....adică cei mulţi vor conduce şi vai de fundul nostru dacă cei mulţi vor fi proşti ca noaptea şi scăpaţi din toate chingile totalitare ale statelor represive ajunse la apogeu în epoca plutonian-capricorniană. Mai pe înţeles, toate structurile bazate pe impunerea autorităţii şi pe reguli care nu se discută, ci se execută, vor fi puse în discuţie şi pe ici-colo dinamitate.

Să nu uităm că şi în Capricorn şi în Vărsător, Pluto are de-a face cu energie saturniană (pentru că ambele semne sunt guvernate de Saturn), însă expresia acestei energii este fundamental diferită. Ȋn Capricorn se exprimă totalitar, ierarhic-impus, cu reguli stricte şi restricţii, cu rigidităţi sociale şi conformisme. Ȋn Vărsător însă, pe lângă Saturn, avem şi energia uraniană (Uranus este cel de-al doilea guvernator al Vărsătorului), ca un fel de condiment planetar. Aşa că expresia energiei saturniene ţine acolo mai degrabă de timp, structură şi globalism. Vom vedea cum timpul ia alte forme, cum trecutul devine compostul care va hrăni tulpinile unui viitor pe care îl vom construi în moduri neaşteptate şi animaţi de idealuri comune.

Vor cădea dictaturi, îşi vor da obştescul sfârşit structuri de tip militar şi autoritatea pumnului băgat în gură va fi gazul care va aprinde revoluţii. Ȋntrebarea la care nu ştiu încă să vă dau răspunsul este cine va face aceste revoluţii (bărbaţii epilaţi şi cu pantaloni mulaţi sau doamnele cu pătrăţele pe abdomen şi cu maxilare pătrate de la atâta tras de fiare la sală?) şi cât de tare vor descărca ele frustrările acumulate în ultimii douăzeci de ani de anulare a identităţilor...dar, cu Vărsătorul nu e bine să ai niciodată aşteptări şi nici să faci pronosticuri.


2. Moartea telefoanelor cu butoane şi a cărămizilor de bani legaţi cu elastic ...sau mai pe înţeles: tehnologia va evolua într-un ritm ameţitor şi toţi cei care sunt legaţi de nostalgii, rutine, formule vechi de viaţă vor simţi că le fuge pământul de sub picioare şi că trăiesc într-un spital de nebuni. Lumea cu fundu'-n sus va deveni din vorbă metaforică realitate. Vor dispărea multe lucruri care constituiau normalitatea noastră mai ales tehnică şi vor apărea de la o zi la alta alte gadgeturi, alte realităţi mai mult sau mai puţin virtuale, inteligenţa artificială va deveni parte integrantă din viaţa noastră domestică şi cotidiană. Tranzacţiile financiare vor fi digitalizate şi monedele virtuale vor zburda neîngrădite prin conturile noastre. Deci adio mărunţiş pentru piaţă sau puşculiţele cu economii în restul de la cumpărături!


3. Fucking-networking....sau sexul în reţea digitală! Mă gândesc că nea Pluto e şi sexual tare şi s-ar putea să facă o înţelegere cu Vărsătorul ca să-şi extindă reţelele de promovare a sexului la nivel mondial. Posibil să asistăm la apariţia unor noi perversiuni sexuale şi bietele deviaţii cunoscute până acum să pară vintage rău de tot. Adică de ce nu şi-ar pune creativitatea aia maximă Vărsătorul la bătaie pentru a face omenirea fericită, rezolvând problemele incompatibilităţilor sexuale şi ale necesităţii contactului fizic pentru procreare şi bucurii orgasmice. Virtual sex toys ar fi un next level adus de întâlnirea mai puţin ortodoxă a băieţilor ăstora doi, cu personalitate atât de puternică!


4. New trends in death sau schimbarea perspectivei asupra morţii - Pluto guvernează procesul morţii şi al regenerării, iar Vărsătorul viitorul, deci de ce ne-ar mira dacă am asista la descoperirea unor invenţii care să reformuleze modul în care vedem moartea. Tehnologii de vârf care să prelungească viaţa sau să valorifice mult mai bine materialul genetic uman, noi abordări în domeniile medicale sensibile (lupta cu boli incurabile, clonările, intervenţiile genetice etc.) Regenerarea ar putea căpăta cu totul alte perspective şi să fie folosită pentru a înlocui părţi sau sisteme deteriorate din corp. Toate la pachet cu riscurile ştiute când omul încearcă să ia locul lui Dumnezeu şi să manipuleze procesul vieţii şi al morţii ignorând legile divine.

Nu mă pot abţine să nu mă duc cu imaginaţia mai departe şi să mă gândesc cum se vor digitaliza serviciile funerare! Program de simulare - îmbrăcare mort cu haine printate 3D, coşciug din proiecţii laser, colivă electronică şi conexiune internet cu familia pentru a urmări procesul de ridicare a sufletului celui decedat la ceruri...Da, ştiu, vi se pare exagerat, dar ăştia cu simţ antreprenorial, ascultaţi-mă şi investiţi în industria asta, că suntem mulţi pe planetă şi chiar va trebui să găsim soluţii să ne transformăm rapid din 3D în unde cosmice, că altfel ne vom cam aglomera pe aici.


5. The power of innovation - dacă în epoca lui Pluto în Capricorn, puterea a fost deţinută de cei care au ştiut să îşi impună cu forţa autoritatea şi regulile, schimbarea de acum va face ca supremaţia să o deţină cei care vor avea viziunea cea mai îndrăzneaţă, cei care vor privilegia învăţarea non-formală şi creativitatea, cei care vor încuraja libertatea de gândire şi capacitatea de a conecta cât mai original informaţiile. Break the rules va deveni noua regulă la nivel mondial, iar cei care stau prost cu adaptarea la schimbare s-ar putea să opteze chiar pentru sfârşitul vizitei pe Pământ, pentru că nimic nu va mai fi sigur, nimic nu va mai avea şansa să devină tradiţie îndelungată, nimic nu va mai constitui punct de sprijin. Transformarea va fi singura certitudine, deci fixiştii şi tradiţionaliştii vor fi cel mai tare loviţi în fundamente.


Ăsta ar fi doar un preview, un mic tur de orizont, căci de-abia din 2024 va începe adevăratul bal, deocamdată suntem doar la un prolog între martie şi iunie 2023. Cert e că...nimic nu va mai fi cert, iar eu vă promit că nu voi rata ocazia să mă mai distrez alături de voi cu ce isprăvi mai fac greii galaxiei noastre.

Dacă bateţi din palme frumos după articolul ăsta, poate reluăm discuţia să vedem ce aduce Pluto şi pentru fiecare semn în parte. Doar să ne lase netul Vărsătorului şi să nu îi vină ideea lui Pluto să ne mai aducă vreo pandemie....digitală de data asta!



1,163 views2 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page