top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

BENEFICIILE MASAJULUI FACIAL PERSONALIZAT - EXPERIENŢA PERSONALĂ






Se spune că e bine să faci ce zice popa, nu ce face el. Eu sunt de părere că atunci când promovezi sau lucrezi ceva, este bine să fii tu primul care şi face ceea ce zice şi să fii un exemplu concret a ceea ce promovezi.


Fiind pasionată de tainele chipurilor şi de tot ceea ce înseamnă semnificaţiile trăsăturilor faciale în legătură cu toate laturile vieţii noastre, chipul meu este primul pe care îl studiez şi pe care aplic ceea ce învăţ, căci aşa îmi pot da seama de mecanismele proceselor şi de consecinţele pe termen scurt sau lung.


Subconştientul nostru este dotat cu un radar extrem de fin şi precis în detectarea semnalelor nonverbale venite de la ceilalţi şi mai ales în citirea feţelor celor cu care venim în contact. De aceea orice incongruenţă, orice stridenţă şi abatere de la natural este detectată şi declanşează nişte semnale de alarmă, pe care le putem conştientiza sau nu, dar care îşi fac treaba şi ne ajută să stăm departe de ceea ce nu e în natura umană, în firescul biologic.


Femeile îşi doresc tinereţe veşnică şi sunt cele care sunt cel mai preocupate de aspectul feţei lor, cu atât mai mult cu cât trece timpul, care îşi lasă urmele pe chip. Nu este o exclusivitate, căci sunt şi din ce în ce mai mulţi bărbaţi interesaţi de păstrarea unor trăsături proaspete.


Industria frumuseţii şi estetica facială au crescut exponenţial în ultimii ani, tehnologiile s-au multiplicat, instrumentele au devenit din ce în ce mai sofisticate, ştiinţa pătrunde din ce în ce mai adânc şi pare că există rezolvare pentru orice problemă. Nu ne spune însă nimeni CU CE COST! Şi cu ce CONSECINŢE PE TERMEN LUNG. Suntem doar asiguraţi că nu dăunează sănătăţii....dar ştim oare cu adevărat cum reacţionează corpul nostru şi cum schimbă ceea ce modificăm pe faţă noastră relaţiile noastre cu semenii, imaginea noastră de sine şi starea noastră de echilibru interior?


Credinţa mea este că nicio tehnologie nu poate face ce pot face mâinile omeneşti, mai ales atunci când sunt ajutate de substanţe de bună calitate (creme, măşti, loţiuni, farduri etc.) Prin contactul direct cu mâinile cosmeticianului / ei sau terapeutului/ei se creează şi un schimb energetic, iar informaţiile pe care un specialist bun le poate primi prin atingerea directă a corpului sunt mult mai precise şi fine.


Faţa noastră este supusă multor agresiuni, dintre care cele mai mari nu sunt cele venite din natură (razele soarelui, aerul, apa etc.), ci cele pe care ni le facem prin folosirea excesivă a unor produse, prin aplicarea unor tratamente neadecvate, prin utilizarea unor produse de slabă calitate şi prin tehnologiile invazive la care apelăm mult prea repede şi fără să ne informăm şi să decidem în cunoştinţă de cauză.


Timpul este o mare problemă şi de aceea preferăm soluţiile rapide şi spectaculoase şi uităm că faţa noastră este o parte a corpului, care este pusă în mişcare de o mulţime de muşchi, care ca orice muşchi, se tonifică prin exerciţiu şi prin hrană musculară adecvată (prin oxigenare şi hidratare de exemplu). Tonicitatea şi aspectul sănătos al unui ten sunt stimulate cel mai bine prin MIŞCAREA consecventă (exerciţiile de FACE YOGA făcute regulat, dar şi nereţinerea de la exprimarea emoţiilor) şi prin MASAJUL FACIAL.


Personal, am descoperit beneficiile masajului facial PERSONALIZAT la IVABROWS https://ivabrows.ro/, alături de DANA PASCU, un masaj care foloseşte tehnici combinate din masajul cosmetic, presopunctură, Shiatsu, masaj energetic şi tot ce mai consideră şi simte Dana că ar fi de folos clientului/ei.


Faza de curăţare şi de pregătire a tenului este obligatorie, căci masajul se face şi cu anumite creme şi seruri care ajută şi hrănesc pielea în profunzime. Este foarte important ca această fază să nu agreseze pielea, ci doar să o pregătească pentru a absorbi mai bine substanţele. Mişcările făcute antrenează toate grupele de muşchi faciali, dar şi pe cele care au corespondenţă cu aceştia (decolteu, gât, umeri, ceafă, centura scapulo - umerală, scalp, urechi), ceea ce asigură deblocarea limfei, eliminarea mai uşoară a toxinelor, mărirea afluxului sanguin la nivelul straturilor profunde ale pielii. Alternarea substanţelor folosite este şi ea de ajutor pentru a oferi pielii toţi nutrienţii de care are nevoie. Diferenţa faţă de un masaj cu paşi standard este că Dana alege mişcările, substanţele, timpii în funcţie de nevoile punctuale ale clientului/ei, ceea ce face ca rezultatele să fie spectaculoase.


E foarte important să ne simţim bine cu faţa noastră NATURALĂ, adică să nu simţim disconfort în a apărea în public fără machiaj sau corecturi chirurgicale (excludem situaţiile de necesitate, medicale!). De aceea obiectivul meu este ca indiferent de vârstă să mă simt în largul meu cu aspectul natural al pielii mele. Iubesc şi machiajul şi cred că este un instrument estetic şi terapeutic, dar când el devine indispensabil, atunci cred că e timpul pentru terapii, inclusiv psihoterapii.


Dar despre machiaj vom vorbi în alte articole. Până atunci, vă recomand să vă găsiţi timp şi resurse pentru a vă îngriji faţa cât mai natural cu putinţă şi CONSECVENT. Puteţi face o programare la Ivabrows aici: https://ivabrows.ro/programeaza-te/



43 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page