top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

Ziua perpetuă și irepetabilă a Copilăriei



🌈Copilăria e ca un curcubeu: podul fragil de culori care leagă durerea și greutatea pământului din noi cu lumina solară și impalpabilă a spiritului. E schimbătoare, fragilă, ușor de rănit, dar de o frumusețe vindecătoare și nepământeană.

🌈Ca să vezi curcubeul trebuie să știi să ridici ochii către cer stând întins în iarba umedă de după ploaie. Trebuie să taci și să lași mirarea să înflorească în discul fragil și pulsând al pupilelor. Trebuie să crezi că arcul acela imponderabil este cel mai sigur drum al tău către Iubire și Puritate.

🌈Copilăria, ca și curcubeul, sălășluiește undeva în inima noastră și ca să țâșnească triumfător, vindecător și lin, trebuie ca inima să fie deschisă. Deschisă larg, ca o poartă străveche, în care și-au înfipt barbarii lăncile sau au scrijelit obuzele vieții semne și arsuri, dar nu au putut-o doborî și urâți. Doar au făcut-o mai înțelept-închisă la rău și la violență și mai puternică în a apăra un regat de vise, speranțe și duioșie. E o poartă care se deschide larg și maiestuos cu formula magică "Te iubesc!". Aceasta este poțiunea tămăduitoare, făcută din șoaptele ierburilor, sclipirea stelelor, legănarea vântului și curgerea molcomă și răcoroasă a izvoarelor. "Te iubesc! Te iubesc! Te iubesc!" - de trei ori cu șoapte calde și buzele lipite de frunte, în punctul ei cel mai înalt, ascuns și cald. Și zâmbetul de curcubeu al copilăriei izbucnește triumfător legând pământul de cer, inimă de inimă, ochi de mâini și de tăceri și de caii sălbatici ai viselor.

🗝️❤️Astăzi treci dincolo de poarta veche, plină de semne, lovituri, arsuri și rugină care îți apără inima, inspiră adânc mireasma blândeții, odihnește-ți trupul în brațele liniștii și IUBEȘTE! Cu inima întreagă, cu puritate și cu tot ce ai, cu încredere deplină în luminile vindecătoare ale Curcubeului Copilăriei!

💜🌈Să fii copil și să păstrezi în tine fragilitatea și incredibila forță a viselor de a se materializa și credința că ești iubit și protejat este cea mai complicată probă a vieții! Dar și cea care dă Sens și Bucurie fiecărei respirații pe acest pământ!

🎉🌈La mulți ani, tuturor celor care trăiesc cu conștiență și recunoștință minunea de a fi Copil al Curcubeului Divin!


142 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page