top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

RAC - SCHIMBAREA AXEI DE DESTIN IULIE 2023 - IANUARIE 2025


Pentru Raci, provocarea schimbării axei de destin ţine de echilibrarea zonei profesionale cu cea familială. Berbecul se află în casa lor 10, o casă a carierei, a statutului şi a imaginii sociale, deci cu Nodul Nord acolo vor fi împinşi să îşi asume responsabilităţi la serviciu, responsabilităţi sociale, să îşi definească statutul social, să lupte pentru ceea ce cred şi să îşi facă auzită vocea la nivelul societăţii, să lucreze activ pentru a îşi construi o carieră conformă cu aspiraţiile lor şi care să le aducă şi recunoaşterea socială pe măsură. Schimbarea statutului social se poate manifesta în moduri diferite - primesc o nouă funcţie, cu mai multe responsabilităţi şi mai multă putere de decizie şi cu vizibilitate, reuşesc să primească un titlu academic, ştiinţific, profesional sau îşi schimbă statutul prin căsătorie, divorţ, moartea unui soţ / a unei soţii etc.

Tot timpul lor pare a fi investit în obţinerea succesului profesional şi sunt împinşi să se focuseze mai mult pe achiziţiile materiale decât pe cele emoţionale, neglijându-şi familia sau fugind de implicarea emoţională în viaţa de familie. Au succes acum dacă aplică pentru un job nou, pentru o promovare, dacă iniţiază o schimbare în carieră, dacă muncesc pentru mai multă autoritate şi vizibilitate. Pot primi susţinere de la persoane aflate în poziţii înalte, de la şefi sau de la autorităţi în domeniul lor profesional, totuşi toate aceste eforturi se vor dovedi a fi în detrimentul vieţii lor familiale, dându-le insatisfacţii în acest domeniu. Unii pot rata acum oportunitatea de a îşi construi o familie pentru că sunt prea focusaţi pe carieră şi interesaţi de urcarea pe scara socială, alţii pot decide să îşi construiască o familie din interese de carieră sau financiară, ceea ce se va dovedi curând dureros şi nesatisfăcător.

Cei care au construit cu răbdare un parcurs profesional, culeg acum roadele şi îsi văd împlinite ambiţiile şi încununate eforturile, mai ales dacă au ales calea autentică a dorinţei sufletului lor şi şi-au urmat chemarea interioară.

De modul în care se vor manifesta în cariera lor acum, va depinde evoluţia lor interioară şi expresia lor socială le va arăta cât de sănătoase au fost tiparele relaţionale cu tatăl, care este influenţa acestuia în viaţa lor. Ȋnvaţă multe lucruri despre locul şi rolul autorităţii în viaţa lor, dar învaţă şi să-şi exercite autoritatea în mod sănătos, altfel orice excese sau devieri de la corectitudine, vor fi sancţionate prompt şi mult mai accentuat decât în alte contexte.

Nodul Sud va traversa casa a 4-a, iar un astfel de tranzit este chiar semnificativ, căci casa a 4-a este casa familiei, a tradiţiei, a stabilităţii şi a căminului, a locului natal, a rădăcinilor şi a relaţiei cu mama şi cu maternitatea, dar şi o casă legată de imobiliar şi terenuri, de casa sufletului nostru, adică a corpului fizic. Astfel de tranzite vin cu mari curăţări legate de trecut şi de istoria personală, cu conştientizări profunde legate de tiparele familiale, de nevoile de securitate şi de stabilitate.

Tranzitul acesta îi poate face pe unii Raci plecaţi în străinătate să decidă să se întoarcă în locul natal, să reia sau aprofundeze legăturile cu familia, mai ales cu mama sau să îşi întemeieze propria familie. Ȋn viaţa Racilor ies acum la iveală tiparele emoţionale din copilărie, nevoia de a avea un loc numit acasă, interesul pentru a avea propria locuinţă sau pentru a renova sau restaura locuinţa părintească.

Amintirile îi răscolesc pe Raci şi se pot manifesta fie sub forma nostalgiei după copilărie, pe care o pot idealiza, în dorinţa lor de a se simţi iubiţi şi protejaţi, fie sub forma luptei cu propriile rădăcini - contestarea familiei din care provin, negarea ascendenţei, conflicte cu părinţii, mai ales cu mama, eliberarea din convenţiile impuse prea mult timp de familie şi găsirea echilibrului între zestrea familială şi identitate. Racii luptă acum să aducă dreptatea în relaţiile de familie şi sunt justiţiari. Identifică toate nedreptăţile făcute în familie şi ori găsesc diplomaţia necesară de a ierta şi accepta pentru a evita conflictele perpetue, ori continuă să stea în indecizie sau ataşamente nesănătoase, caz în care Nodul karmic îşi va face simţită prezenţa prin evenimente dureroase.

Uneori acest tranzit poate veni fie cu activarea unor boli karmice, care au la bază emoţii nesănătoase, neconştientizate şi neeliberate mai ales din relaţia cu mama, fie cu moartea unei persoane din familie, care prin plecarea ei aduce în atenţie acel proces de curăţare şi stabilizare a tiparelor toxice ale familiei.

Cum casa 4 este o casă care are legătură şi cu subconştientul nostru şi cu emoţiile care îşi au rădăcina acolo, modul în care ne simţim pe parcursul acestui tranzit ne poate diagnostica stadiul în care se află maturizarea noastra emoţională şi desprinderea de tiparele în care am crescut.

Dacă Racii au lucrat deja relaţia cu familia de origine, acum pot primi bonusuri frumoase prin întemeierea unei familii sănătoase, aşezarea la casa lor, achiziţionarea unei locuinţe sau a unui teren. Dacă nu au integrat aceste lecţii, pot asista la destrămarea familiei, la plecarea unui membru al familiei, la pierderea unei case sau la întârzieri şi obstacole în a îşi face o familie sau a îşi găsi propria locuinţa.

267 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page