top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

LILITH IN FECIOARA (3 octombrie 2023 - 29 iunie 2024)




Pe 3 octombrie, la ora 16:02, Lilith a părăsit semnul Leului în care a stat timp de 9 luni, trecându-ne prin toate căldurile întâlnirilor ei cu năbădăioasa Venus, care a mers când înainte, când înapoi şi s-a mai întâlnit cu una-alta prin vară, de am avut parte de acţiune şi de intrigi mai ceva ca la serialele turceşti de dragoste. Şi intră în semnul Fecioarei, unde va sta până pe 29 iunie 2024 la ora 12:20.


Nu vă mai povestesc cine este Lilith din punct de vedere astrologic şi mitologic şi ce a făcut ea, vă recomand în descriere câteva link-uri ca să vă documentaţi singurei dacă doriţi. Doar atât vă zic, că nu e corp ceresc, adică nu e o chestie palpabilă, ci un punct virtual şi că îi zice neagră, pentru că ne umblă la cotloanele cele mai întunecate şi scoate de-acolo de păr toţi monstruleţii ăia de ne bântuie prin coşmaruri, toate dorinţele care ţipă să fie exprimate şi pe care le reprimăm până ne dor toate cele, apasă toate butoanele care ne fac să ne simţim neînţeleşi şi criticaţi şi ca urmare să izbucnim întru exprimarea vehementă a autenticităţii noastre. Ȋn plus Lilith e un afrodisiac tare pervers, pentru că nu vrea să se lege la cap, nu vrea să-şi pună pirostriile şi nici să pună murături cu mama soacră cât timp şterge odoarele la dosuri, dar ne face şi pe cei mai feciorelnici dintre noi să avem curaj să accesăm linkurile de sex shopuri şi să ne luăm jucărioare.


Tot ce v-am zis până acum nu se prea pupă cu energia organizată, pămanteană şi pudică a Fecioarei şi tocmai de aici vine distracţia în următoarele 9 luni de tranzit.

După gălăgia făcută în Leu, Lilith devine mai tăcută, dar mai perseverentă în a îşi urmări scopurile, mai determinată să obţină rezultate practice, să atingă obiectivele propuse, dar şi mult mai înclinată să îşi exprime latura critică cu argumente - tăioase uneori, dar foarte verificabile. Cum Fecioara este preocupată de muncă şi de serviciile practice, vom deveni şi noi mult mai atenţi la măştile pe care ni le punem la muncă şi vom simţi nevoia să le dăm jos şi să fim mult mai direcţi în ceea ce priveşte aportul nostru măsurabil la reuşita proiectelor comune, la serviciile pe care le facem celorlalţi. Fecioara este un semn al perfecţionismului şi al criticii, aşa că sezonul lui Lilith aici va fi sezonul "soacrelor" şi al "scorpiilor neîmblânzite". Măcar în Leu aveam de-a face cu dive, aici vom avea de-a face cu comentarii acide şi cu lovituri sub centură, pornite de la detalii atât de nesemnificative, că nu ne-am fi gândit niciodată la ele. Prototipul babei de pe şanţ care îţi vede şi un milimetru desfăcut la tiv şi de-acolo îţi desfiinţează toată rochia....şi tot neamul.


Fecioara este foarte atentă la perfecţiunea şi funcţionarea eficientă a corpului, aşa că Lilith aici va activa nebunia dietelor şi a stilului de viaţă sănătos, va cântări, va măsura şi va cuantifica fiecare înghiţitură şi va citi fiecare etichetă de pe alimente. Cum mare parte din tranzit se petrece iarna şi primăvara, adică sezoane care în mod tradiţional ne predispun la boli, vom constata că mulţi devenim chiar ipohondri sau anxioşi în legătură cu posibilele moduri de îmbolnăvire şi va creşte mult nebunia dezinfectărilor şi a curăţeniei. Aviz celor care au afaceri în domeniu, vânzările produselor de profil pot creşte în mod spectaculos, mai ales dacă publicitatea apasă în mod manipulativ şi tendenţios butoanele fricilor mai sus-menţionate. Pentru cei ordonaţi şi atenţi la curăţenie, tranzitul va da accente compulsiv-obsesive, pentru cei care de felul lor nu sunt aşa, va da disconfort mai mare din dezordine sau mizerie şi nu vor şti de unde le vine starea de indispoziţie sau de iritare. Lilith în Fecioară poate activa şi tendinţa la procrastinare, care să ne dea un sentiment acut de vinovăţie, dar să nu putem să ne învingem aceste tendinţe. Aşa că, mâna pe mătură şi mopuri, dar nu exageraţi, mai opriţi-vă să mai luaţi şi o vitamină, o masă sănătoasă sau să vă cântăriţi şi măsuraţi.


Fecioara este un semn mercurian, mental, iar trecerea lui Lilith pe aici ne va face să fim foarte critici, să emitem o grămadă de judecăţi şi să vedem totul în alb şi negru, dar putem şi să manifestăm neîncredere în capacităţile noastre mentale. Există dificultăţi în a ne relaxa şi a lăsa deoparte preocupările obsesive legate de muncă, de a duce toate treburile la bun sfârşit fără a prioritiza şi fără a vedea la ce putem renunţa. Avem impresia că totul trebuie făcut perfect şi la timp - timpul fixat de alţii va fi mai îndurător decât termenele pe care ni le vom fixa singuri. Pe de altă parte ne pot enerva foarte tare cererile celorlalţi de a îi servi cu ceva concret şi ne vom răzvrăti împotriva unor îndatoriri de acest fel.


Un alt domeniu unde putem simţi intens acest tranzit este cel al relaţiilor intime, pentru că Lilith în Fecioară este întruchiparea călugărului / călugăriţei de gheaţă, care crede că iubirea trebuie să fie practică şi să servească unui scop pragmatic, deci mai piano cu emoţiile şi nici vorbă de nebunii sentimentale, aşa cum a fost tranzitului prin Leu, de exemplu. Niciun partener / nicio parteneră nu vor fi suficient de buni şi vor sări în ochi şi cele mai mici defecte care să ruineze şi cele mai romantice momente. Lilith în Fecioară te va pune să îţi faci analizele, să te dezinfectezi, să calci lenjeria şi să calculezi bioritmul pentru a te lăsa în patul ei şi când veţi ajunge la sex, îşi va aduce aminte că vasele sunt nespălate în chiuvetă, iar praful neşters şi că dimineaţă vă treziţi să mergeţi la serviciu. Deci, dacă aveţi chef de zbenguială, nicio problemă, vi le rezolvă Lilith în Fecioară cu o pungă cu gheaţă pusă direct pe locul înfierbântat! De-aici şi până la o ţâră de depresie nu mai e decât un pas...şi parte drăguţă e că Lilith în Fecioară nici nu ştie să ceară ajutor şi moare de gât cu toate.


Dacă tot v-am dat atâtea veşti bune, hai să vedem ce aduce acest tranzit pentru fiecare semn zodiacal:

Berbec şi ascendent în Berbec - muncă acerbă, perfecţionism la locul de muncă, critică, bârfe, nemulţumiri în mediul de lucru, contact cu femei veşnic nesatisfăcute oricât de bine ar fi făcute treburile; exacerbarea unor probleme de sănătate pe fondul stresului mental, anxietate din cauza temerii de a nu respecta termenele la muncă şi de a nu fi suficient de bun/ă în ceea ce face.


Taur şi ascendent în Taur - nu le va conveni nimic în iubire, niciun partener nu va reuşi să le satisfacă cerinţele, dorinţe sexuale reprimate, bucurie de viaţă frânată din cauza unor detalii nesemnificative, relaţii tensionate cu copiii, cei care sunt părinţi vor fi hipercritici, iar copiii vor fi rebeli şi revoltaţi împotriva cerinţelor exagerate ale părinţilor. Singurul debuşeu este creativitatea, dacă ştiu să îşi dea frâu autenticităţii şi să îşi exprime acele emoţii îngheţate.


Gemeni şi ascendent în Gemeni - vor fi greu de suportat în familie prin tendinţele lor critice, femeile îndeosebi vor fi cicălitoare şi nemulţumite de membrii familiei sau de propria locuinţă; tendinţe compulsive de a curăţa, renova, rearanja sau căuta decorul sau locuinţa perfecte; relaţii foarte tensionate cu energiile feminine din familia de origine sau familia proprie constituită; bârfe, secrete, invidii şi intrigi domestice.


Rac şi ascendent în Rac - orice activitate intelectuală va fi îngreunată de perfecţionism şi de tendinţa de a se pierde în detalii organizatorice, în planificări şi în reveniri şi readăugiri; cei care au de dat examene sau de urmat cursuri vor avea contact cu profesoare severe, mult prea pretenţioase şi critice; călătoriile vor fi de asemenea o sursă de stres pentru că vor pierde prea mult timp cu planificarea, iar relaţiile cu surorile sau rudele apropiate de sex feminin pot deveni un adevărat cuibar de viespi.


Leu şi ascendent în Leu - vai de cei care nu îi plătesc pe Lei corect conform muncii şi eforturilor depuse, căci pe parcursul acestui tranzit Leii îşi vor cere vehement drepturile băneşti şi nu vor mai tolera să fie subestimaţi (după criteriile lor de apreciere); pot oscila între a face cheltuieli nesăbuite, izvorâte din orgoliu şi sfidare sau a deveni extrem de economi, chiar zgârciţi din frica de a nu gestiona eficient resursele câştigate din propria muncă.


Fecioară şi ascendent în Fecioară - nimic nu le mai convine la imaginea proprie, sunt nemulţumiţi/ e de propriu corp, încep programe draconice de dietă, sport, fac analize şi caută toate modalităţile de a îşi perfecţiona mecanismele fizice; li se vor accentua spiritul critic natural, devenind cârcotaşe sau cicălitoare şi perfecţionismul, nimic nemaintrându-le în graţii. Dar după acest tranzit ar putea arăta ca după reviste şi să se pună la punct cu toate neajunsurile personalităţii proprii.


Balanţă şi ascendentul în Balanţă - reformularea atitudinii faţă de spiritualitate, posibilă rebeliune împotriva ordinii divine aşa cum au perceput-o până acum; identificarea surselor de autosabotare şi privirea critică asupra surselor de adicţie; pot învăţa pe propria piele dictonul "până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii" şi vor găsi calea practică pentru a readuce spiritualitatea în viaţa lor. Posibilă nevoie de retragere şi de respingere a societăţii şi a tuturor convenţiilor spirituale, nevoie de timp cu sine.


Scorpion şi ascendentul în Scorpion - toţi prietenii lor şi grupurile din care fac parte vor fi trecute prin site critice şi vor rupe în mod neaşteptat acele relaţii de prietenie sau sociale care nu îi mai reprezintă sau care li se par prefăcute sau prea conformiste; se pot alătura unor grupuri mult diferite de cele în care erau până acum şi să descopere plăceri comune neştiute. Proiectele lor de viitor pot fi foarte îndrăzneţe, dar nu vor ţine cont deloc de nevoile altora, ci doar de standardele mentale foarte înalte pe care şi le vor seta Scorpionii în această perioadă.


Săgetător şi ascendentul în Săgetător - fără să vrea pot deveni ţinta atenţiei publice, a bârfelor, a scenariilor false şi denigratoare, mai ales din partea femeilor, dar nici că le va păsa, parcă vor căuta dinadins să dea apă la moară acestor bârfe, văzându-şi de drumul lor cu obstinaţie şi setându-şi propriile standarde infernale de succes public şi de imagine socială. Cei mai neîndurători critici ai prestaţiilor lor profesionale vor fi chiar ei şi uneori pot să se consume prea mult căutând să facă perfect ceea au de făcut. Nu suportă nicio îngrădire în carieră şi sunt posibile aventuri la locul de muncă, dar care nu vor avea niciun fel de tentă pasională, ci mai degrabă vor avea raţiuni practice.


Capricorn şi ascendentul în Capricorn - nu se mai simt bine în propria ţară, în propriul sistem de idei şi credinţe, simt că totul e prea mic şi îi sufocă; vor să călătorească liber şi neîngrădit, să plece când vor şi să descopere lumea. Oriunde s-ar duce însă, vor descoperi motive de nemulţumire şi pot rătăci din loc în loc - fizic sau spiritual, fără a găsi acel loc perfect pe care îl doresc. Tot ce au ştiut ei despre viaţă li se va părea expirat şi imperfect, de aceea vor avea o mare sete de a descoperi multe alte sisteme filosofice, religioase sau ideologice. Pentru unii pot apărea dificultăţi în desfăşurarea studiilor superioare, a cercetărilor, masteratelor sau doctoratelor, deoarece vor avea profesori exagerat de pretenţioşi şi nemulţumiţi.


Vărsător şi ascendentul în Vărsător - vor descoperi alte definiţii ale puterii personale şi financiare şi nu vor mai accepta să le fie încălcate limitele, transformându-se profund în tot ceea ce ţine de resursele pe care le împart cu alţii. Nu mai acceptă să fie doar furnizori sau susţinători de serviciu şi vor ieşi cu zgomot din orice contract pe care îl consideră toxic sau înjositor, mai ales dacă acesta este făcut cu femei. Pot avea întârzieri sau dificultăţi şi în justiţie sau în procesele pe care le au pe rol din cauza unor autorităţi legale prea cricite, prea exigente, din cauza unor detalii care sunt greu de lămurit.


Peşti şi ascendentul în Peşti - partenerii de cuplu ai lor, asociaţii şi colaboratorii pot fi uimiţi de schimbarea de atitudine a Peştilor, care sunt de obicei atât de îngăduitori şi se sacrifică pentru binele comun. Odată cu acest tranzit vor deveni foarte critici şi exigenţi în toate parteneriatele lor şi greu le va intra în voie cineva. Le va fi foarte greu să menţină relaţii de cuplu sau contracte şi de aceea sunt posibile multe rupturi. Le dau târcoale şi ispite extraconjugale şi unele dintre rupturi pot fi consecinţele acestor tendinţe de a ocoli responsabilităţile contractuale.


509 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page