top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

FOCUL SACRU AL PĂSĂRII PHOENIX (CONJUNCTIA SOARE-MARTE IN SCORPION)





Marele Magician din noi este îndemnat să iasă la suprafaţă. Focul sacru al Soarelui şi focul pasional al lui Marte se intâlnesc într-o îmbrăţişare cosmică şi scorpionică pe 18 noiembrie la ora 5:41. Ȋn palatul cu bolţi întunecate al Scorpionului se aprind candelabrele ca să joace flăcările alchimice. E un dans shamanic divin al celor doi poli masculini vitali - energia vieţii, Soarele, cu căldura şi lumina şi energia pasiunii şi a acţiunii, Marte, cu impulsivitatea şi puterea sa fizică. Cum Marte este în domiciliul său nocturn, puterea lui de distrugere nu se manifestă fizic, ci psihic. Corzile subconştientului au fost întinse la maxim de opoziţiile pe care cei doi, Soarele şi Marte, le-au făcut pe rând cu Uranus din Taur, care a suflat cu vântul lui eliberator şi nonconformist peste noi. Poate aţi simţit în ultimele două săptămâni că fierbe ceva în interiorul vostru, că luaţi foc şi vă mistuiţi, după care la fel de repede poate v-aţi simţit devitalizaţi sau lipsiţi de orice voinţă de a face ceva. Poate aţi avut impresia că viaţa se joacă şi vă dă într-un mare roller coaster şi că doar mâna lui Dumnezeu v-a ţinut pe şine.


               După coridorul eclipselor din octombrie, care a scos tot ceea aveam toxic şi de eliberat din noi, a venit rândul Scorpionului, marele purificator, să ne ajute să curăţam, alchimizăm şi vindecăm totul astfel încât să putem renaşte cu un nou orizont şi o nouă viziune de viaţă mult mai largă, aşa cum cere Săgetătorul, semnul căruia îi face loc Scorpionul.


               Conjuncţia Soare - Marte este flacăra divină care declanşează această combustie interioară, cu mare impact emoţional: cei doi fac sextile cu Luna şi cu Pluto din Capricorn, dar şi trigon cu Neptun din Peşti, aspecte benefice, care ne susţin cu blândeţe, dar şi cu putere să parcurgem acest proces dureros, dar necesar şi regenerator. Putem coborî azi în siguranţă la cele mai adânci nivele ale subconştientului, putem sonda teritorii întunecate în care ne-a fost frică să intrăm, ne putem înfrunta fricile cu curaj şi cu determinare de a le transforma din slăbiciuni în surse de putere, pe principiul "ce nu te omoară, te face mai puternic".  Energia saturniană a Capricornului ne ajută să avem un teren solid sub picioare şi să ne înhămăm la munca interioară cu responsabilitate şi maturitate, iar Neptun vine cu intuiţia Peştilor, cu capacitatea de a pătrunde acolo unde doare cu blândeţe, compasiune şi empatie, chiar dacă o vom face ferm şi hotărât.


               Ce zmei întunecaţi ţi-au tulburat somnul? Ce lanţuri ţi-au îngreunat aripile până acum? Ce te-a ţinut în rană şi în manipulare? Ce te-a împiedicat să ieşi din coconul tău şi să te transformi în fluture divin? La toate aceste întrebări te vor ajuta astrele astăzi, dar şi în zilele următoare până când Soarele şi Marte vor intra îmbrăţişaţi în Săgetător pe la mijlocul săptămânii următoare.


               Să ne fie cu primenire în suflete şi cu renaştere!



347 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page