top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

DO WHAT YOU LOVE AND BE YOURSELF❤️☀️ REFLECȚII ASUPRA CONJUNCȚIEI SOARE-JUPITER ÎN ♓



Atunci când faci ceea ce iubești, onorezi divinul din tine și îți împlinești misiunea personală. Cea mai profundă și autentică legătură spirituală cu Sursa se face prin iubire. Cred că despre asta ne reamintește și conjuncția Soare - Jupiter din Pești.

Nu, nu va fi o analiză astrologică a tuturor aspectelor, ci doar punctul meu de vedere asupra semnificației EMOȚIONALE a acestei conjuncții.


Am auzit în multe analize astrologice sintagma "cea mai fericită zi din an" referitor la data de 5 martie când Soarele se va întâlni cu Jupiter în semnul Peștilor. Da, această conjuncție este una dintre cele mai frumoase din astrologie și POATE aduce beneficii, armonie și optimism. Spun POATE pentru că este foarte important cum intrăm noi în acest context astral. Să nu uităm că suntem într-un an de vibrație 6, iar luna a 3-a (martie) este de fapt numărul care înmulțit cu 2 (2022 are și el 3 cifre de 2) dă tot 6. Nu voi intra nici în considerații numerologice aprofundate, dar nu pot să nu remarc componenta creativă, expresivă, dar și expansionistă a lui 3 din această ecuație. Ceea ce mă face să intuiesc două lucruri:

- aspectul va favoriza creativitatea și cunoașterea prin experiențe emoționale și spirituale, ceea ce poate avea ca rezultate conștientizarea, vindecarea și implicit o stare mult mai bună;

- există și varianta exagerării, a inflamării tuturor energiilor de tip neptunian ale Peștilor: mila, în locul compasiunii și înțelegerii superioare a cursului evolutiv, victimizarea sau dimpotrivă inflamarea complexului salvatorului, fuga de realitate prin așa-zise tehnici spirituale sau prin adicții și dependențe, denaturarea prin ochelarii iluziilor și altele de acest gen.


Iată de ce acel "poate" și doza mea de rezervă față de "cea mai fericită zi din an", "cea mai benefică energie" etc. Cred că dacă emoțiile cuiva sunt în dezechilibru sau în dezacord cu adevărata chemare și cale a sufletului, dacă încă nu am învățat că flexibilitatea și adaptabilitatea sunt adevăratul "control" al vieții noastre, dacă nu am înțeles sensul superior al lui "Facă-se voia Ta, Doamne!" (nu în sensul pasivității, ci în sensul integrării legilor divine și al acțiunii în conformitate cu ele) atunci s-ar putea să nu trăim deloc cea mai fericită zi și s-ar putea să aflăm pe propria piele că BENEFIC înseamnă ceea ce te pune pe adevăratul tău drum de destin, ceea ce nu te lasă - uneori dureros - să îți trădezi misiunea personală, chemarea.


Soarele este despre tot ceea ce ne ține în viață - căldura, lumina, focul ca expresie a creativității. Atunci când Soarele este implicat într-o conjuncție, el este cel care dă viață energiei celeilalte planete. Cum Jupiter vorbește despre cunoaștere, sistem de idei, bucurie de viață, dar și despre setea neostoită de a ne extinde orizonturile și de a vrea mereu mai mult, mai bine, mai departe, întâlnirea lui cu Soarele poate reprezenta și o provocare în a învăța să conținem acele pulsiuni expansioniste și a le dirija și disciplina astfel încât ele să devină cel mai bun combustibil pentru călătoria noastră spirituală.



Această conjuncție este despre AUTENTICITATE și despre ceea ce suntem cu adevărat în latura noastră spirituală. Despre cât de congruenți suntem cu focul nostru interior, cât conștientizăm cine suntem cu adevărat și ce ne împlinește ca ființe superioare. De aceea toți cei care au făcut alegeri neconforme cu sinele lor autentic, toți cei care își ascund emoțiile sub preș și nu le conștientizează și vindecă, toți cei care pretind că nu au răni emoționale și se mint că "sunt bine" din frica de suferință (care este o parte necesară a vindecării), toți cei care nu fac ceea ce iubesc cu adevărat s-ar putea să aibă într-adevăr "cea mai fericită zi" pentru că se vor trezi și cea mai benefică pentru că Universul îi va forța să crească în direcția cea mai potrivită lor.


Să nu uităm că semnul în care se produce această conjuncție este unul de apă, dublu și mutabil, iar când avem împreună apă și foc, fie apa poate stinge focul, epuizându-se ea însăși și transformându-se în abur (care pune presiune pe noi ca să iasă, să se evapore), fie putem pune apa într-un recipient (pământul, de exemplu, căci avem încă pe Marte și Venus în Capricorn și Nodul Nord și Uranus în Taur) pe care îl vom așeza pe foc pentru a face un ceai aromat sau o supă delicioasă. Emoțiile lăsate să "zburde" fără direcție și fără formă ne pot dezechilibra. De noi depinde câtă măiestrie vom dovedi în a gestiona aceste energii ale celui mai plin de posibilități de manifestare aspect dintre Soare și Jupiter din acest an.


dr. Corina Chelaru - coach astrologie integrativă

27 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page