CUM SĂ CONSTRUIM UN ALTAR MAGIC ŞI LA CE FOLOSEŞTE?
- Corina Chelaru
- Mar 16, 2021
- 3 min read
Updated: Mar 26, 2021
Denumirea de "altar" se referă la un loc în locuinţa noastră unde amenajăm un spaţiu consacrat unor anumite energii şi lucrului cu acestea pentru efectuarea unor ritualuri, meditaţii sau pentru divinaţie.
Altarul se amenajează de obicei într-una dintre încăperile cele mai liniştite ale casei, într-un colţ ferit, în care să aibă contact cu cât mai puţine energii străine (preferabil deloc), orientat către est. Alegeţi o măsuţă, o etajeră sau un spaţiu pe un dulap pe care să puteţi expune şi organiza în siguranţă elementele componente ale altarului.
Ȋnainte de a începe amenajarea curăţaţi spaţiul prin fumigaţie (tămâie, smirnă, lemn de palo santo, salvie, beţişoare sau conuri parfumate). Puteţi pune pe fundal o muzică de relaxare şi purificare sau puteţi folosi clopoţei sau boluri tibetane.
Spaţiul pe care veţi organiza obiectele trebuie acoperit cu o pânză specială - evitaţi feţele de masă obişnuite sau cu desene sau imprimeuri la întâmplare şi mai ales orice material plastic sau sclipitor. Dacă nu aveţi o pânză specială de altar (se găsesc de cumpărat pe anumite site-uri), care are simboluri magice sau imagini ezoterice simbolice, puteţi folosi o pânză simplă (violet, alb, negru, albastru etc.) sau puteţi să vă confecţionaţi propria pânză de altar personalizată (cu broderii, pictată etc.).
Nu există reţete pentru a combina obiectele pe care le veţi pune pe altar, totuşi există câteva reguli de respectat:
- trebuie să existe obiecte care să reprezinte toate cele patru elemente - focul, apa, aerul, pământul
a) pentru foc - candelă, lumânări;
b) pentru apă - un bol cu apă în care puteţi pune uleiuri aromate, boboci de flori sau condimente etc.
c) pentru aer - clopoţei de vânt, evantai, pene, dreamcatchers, un recipient pentru ars beţişoare sau tămâie;
d) pentru pământ - cristale, sare, plante vii;
- obiectele nu trebuie înghesuite sau suprapuse;
- obiectele trebuie să fie aşezate într-o ordine simbolică;
- toate obiectele trebuie să fie curate şi în bună stare (neciobite sau uzate).
Ȋnainte de a hotărî ce obiecte veţi pune pe altar liniştiţi-vă, faceţi câteva exerciţii de respiraţie şi cereţi ajutorul ghizilor voştri spirituali, îngerilor, arhanghelilor pentru a vă îndruma să alegeţi obiectele cele mai potrivite pentru scopul vostru (altar de iubire, de abundenţă, de ritual magic pentru Lună Plină sau Lună Nouă, pentru manifestare etc.). Lăsaţi intuiţia să vă ghideze şi alegeţi obiectele cu care rezonaţi cel mai bine.
Obiectele trebuie aşezate într-o ordine simbolică - un centru al altarului (simbolul cel mai important), obiecte în pereche pentru altarele de iubire sau pentru cuplu, obiecte aşezate simetric pentru echilibru etc. Ordinea trebuie să aibă sens pentru scopul propus de dv.
Ce puteţi pune pe altar?
- lumânări sau candele - simple, aromate, personalizate cu simboluri sau unse cu diverse uleiuri aromatice, sfeşnice sau suporturi simbolice de lumânări;
- cristale de diferite forme, mărimi şi culori;
- boluri cu apă şi uleiuri aromate, petale de flori sau boboci;
- boluri cu sare sau orez;
- plante aromatice - crenguţe de salvie, de mentă, de dafin, de busuioc;
- clopoţei sau boluri tibetane;
- iconiţe sau statuete simbolice;
- uneori puteţi pune fructe confiate sau coji de fructe confiate, boluri minuscule cu miere, sare sau orez;
- puteţi folosi şi imagini care să ilustreze scopul pentru care aţi făcut altarul, cum ar fi cărţi relevante din seturile de tarot sau de carduri-oracol.
Odată terminată aşezarea altarului se trece la consacrarea lui. Aprindeţi lumânările, candelele şi elementele de fumigaţie, puneţi o muzică liniştită şi aşezaţi-vă în faţa altarului. Meditaţi la scopul sau la evenimentul pentru care aţi făcut altarul şi conectaţi-vă la energia respectivă (la energia abundenţei, a iubirii, a cunoaşterii etc.) Cereţi ghizilor voştri spirituali să vină să vă ajute, să vă îndrume, să vă protejeze şi mulţumiţi-le cu iubire şi recunoştinţă pentru aceste lucruri. Apoi spuneţi scopul sau energia căreia îi consacraţi altarul şi binecuvântaţi-l. Puteţi face semnul crucii sau ţine mâinile asupra lui.
Din acest moment altarul este consacrat şi puteţi începe ritualul pe care vi l-aţi propus. Este important ca odată aprinse lumânările şi fumigaţiile pe altar să le lăsaţi să ardă complet şi abia apoi să le înlocuiţi dacă doriţi. Altarele se folosesc pentru a ne ruga, pentru a face anumite ritualuri sau pentru a ne conecta cu energiile strămoşilor, ale spiritelor care ne ghidează şi cu divinitatea.
Există altare temporare - cum sunt altarele dedicate energiilor astrale de Lună Plină sau Nouă sau altor fenomene astrologice sau portaluri energetice şi altare permanente, pe care le folosim pentru meditaţiile sau rugăciunile zilnice sau pentru divinaţie. Oricum ar fi, altarul trebuie să creeze un spaţiu de linişte şi de frumuseţe, care să permită deconectarea de viaţa cotidiană şi să îndemne la meditaţie şi conectare cu sinele şi cu divinitatea.
Să ne fie spre folos şi bucurie!
Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre amenajarea altarelor şi utilizarea lor puteţi să mă contactaţi prin intermediul paginii : https://www.facebook.com/chipurisemnestele
prof.dr. Corina Chelaru
astrolog, numerolog, specialist in tehnici de citire facială
(sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/985231158012520/)

Comments