top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

Cum stăm cu iubirea în...Luna Iubirii?



Tradiţional denumim luna februarie luna iubirii, deoarece în această lună avem două sărbători care onorează energia iubirii, dar nu a oricărei iubiri, ci a celei erotice şi de cuplu: mult controversatul Sfânt Valentin (aşa comercial şi banalizat cum a devenit el prin supralicitare) şi Dragobetele cel românesc, prilej de iubire şi pentru patrioţi şi naţionalişti.


Ambele sunt sursă de stres şi tensiune mai ales pentru domni: pentru unii este un prilej de a transmite semnale erotice unei sau unor anumite doamne sau pentru a recompensa serviciile afective şi nu numai - mai pe româneşte prilej de a "agăţa" sau de a flirta; pentru alţii este proba impusă pentru menţinerea liniştii în familie, căsnicie sau cuplu şi prilejul de a arăta "că-i pasă de ea", că o înţelege, că e romantic şi tandru şi mai ales că e atent la ce îi place ei. Mai avem şi câţiva adolescenţi rătăciţi care îşi cheltuie banii de bursă pe la mall-uri pe floricele şi ursuleţi sau pe carduri cu mesaje kitchoase, dar cu mare priză la domnişoarele cu coşurile ascunse sub mult fond de ten - de preferinţă de consistenţa molozului proaspăt de la demolări.


            De ce tocmai luna februarie, am întreba în mod firesc? Numerologic e o lună de apă, cu vibraţie 2 şi asta ar explica atmosfera lacrimogenă şi plutitoare a lunii, dar şi pendularea între mai multe posibile "valentine" - ştiţi bancul acela străvechi cu tipul care se duce să cumpere felicitări pentru Valentine's şi cere vreo 20 de bucăţi cu "eşti unica mea iubire". Nostalgia lui 2 - doar noi doi, doar în doi, este tipică Nodului Sud în Balanţă care amprentează cu energia lui tot acest an şi bineînţeles că luna februarie este un bun prilej pentru Univers să ne calce tocmai pe aceste bătături relaţionale sensibile şi să ne umple sufletul de tânjiri de filme indiene sau de seriale turceşti după dragostea celor doi care învinge tot.


            Doar că în acest an, avem toate provocările posibile din punct de vedere astrologic, ca să înţelegem cum stă treaba cu iubirea pentru noi şi iubirea de cuplu este declanşatorul unui proces terapeutic intens la capătul căruia fie murim pe frontul de vest continuând să stăm în relaţii care ne vor strânge de gât pănă la urmă, distrugându-ne identitatea şi chiar şi integritatea corporală, deteriorându-ne sănătatea, fie înţelegem că doar noi doi înseamnă eu şi cu stima mea de sine, eu şi cu Sinele meu divin, care să ne armonizăm, să ne echilibrăm pentru a putea forma în mod sănătos acel împreună cu altcineva, fără compromis, dependenţă sau ataşament nesănătos. Cred că vorbele lui Oscar Wilde rezumă foarte bine mesajul pe care vrea să ni-l transmită Universul în acest februarie al lui 2024 - "Iubirea de sine este începutul unei povești de dragoste care va dura o viață întreagă!”


            Ȋn săptămâna Valentinului avem mişcări mari şi importante pe cer, care nu au nimic de a face cu fundiţele şi inimioarele care invadează magazinele, străzile şi mass-media şi nici nu au energie de flirt sau de iubire timidă, adolescentină. Ȋn fiecare an 14 februarie este cu Soarele în Vărsător - de aceea este şi o sărbătoare la nivel de comunitate şi de grupuri mari, dar dragostea romantică, de păsărele pe cracă giugiulindu-se, nu are nimic de a face cu energia Vărsătorului, care iubeşte mai degrabă fraternitatea şi camaraderia. Să zicem însă că iubeşte globalismul şi mai globalistă sărbătoare decât asta nici că ştiu.


            Anul acesta vom avea însă primul Valentine's cu Pluto în Vărsător şi orice îi place lui Pluto, numai volănaşele, danteluţele, fâlfâirile feciorelnice din gene (cu magnet sau lipici, depinde de fiecare domniţă curtată) şi şoaptele timide de iubire nu! Pluto are delicateţea unei bombe atomice şi sensibilitatea lui Nero când a incendiat cetatea Romei, de aceea v-aş sfătui ca anul acesta să alegeţi pe lângă cadoul preferat şi un extinctor performant şi ceva pastile de corason pentru eventualele infarcturi.


            Energia lui Pluto este ca cea a unui baraj rupt, care dă drumul apelor dezlănţuite şi mătură din calea lui tot, astfel încât nu mai rămâne piatră de piatră şi după ce trece viitura, totul trebuie reconstruit. De aceea tonul general al lunii iubirii în acest an este dat de NEVOIA DE PURIFICARE, de DISTRUGEREA tiparelor toxice şi ELIMINAREA tuturor emoţiilor care ne intoxică. De aceea unii fie vor avea izbucniri de furie la adresa unor astfel de sărbători, tocmai pentru că le apasă butoane foarte dureroase (ca rănile de respingere şi de abandon), iar alţii vor realiza că aceste sărbători nu oglindesc adevărata profunzime a iubirii, sunt superficiale şi toxice, pentru că induc aşteptări nerealiste şi creează scenarii nesănătoase de cuplu.


            O trăsătură mai puţin cunoscută poate a lui Pluto este că el se ocupă şi de zona de sex pasional, dar şi de porţiunile de întuneric şi de umbrele actului intim. Pluto este responsabil şi de violuri, abuzuri, pornografie, devieri sexuale, violenţă şi agresiune, deci nu are nimic de a face cu teoretica inocenţă a Valentine's ului, cu atât mai puţin a Dragobetelui românesc. Posibil ca pisicuţele de pe felicitările de Valentine's de anul acesta să aibă costum de latex şi bici, iar bomboanele să fie înlocuite cu cătuşe...nici măcar din acelea cu puf roz, ci dimpotrivă cu ţepi şi ţinte metalice.


            Ziua de 14 februarie este anul acesta una dintre cele mai încărcate de tensiune şi de agresivitate, căci Marte, abia intrat şi el în Vărsător, face conjuncţie cu Pluto şi aduce multă furie, frustrare, predispoziţie la ceartă sau scandal şi pune paie pe focul plutonian. Partidele intime se pot lăsa cu victime şi cu vânătăi sau sexul poate fi declanşatorul unor scandaluri epocale, urmate de despărţiri răsunătoare şi de răzbunări ca în filme. Norocul cel mare este că totuşi Vărsătorul este un semn de aer, mai detaşat emoţional şi urăşte scandalurile şi războaiele aşa că frustrările şi tensiunile acumulate poate e mai bine să le eliminăm implicându-ne în cauze comunitare sau făcând muncă în folosul comunităţii.


            Vărsătorul însă guvernează şi toată zona internetului şi a comunicării virtuale, de aceea, fiind totuşi şi Luna în Taur în acea zi, ne putem aştepta la manifestări preponderent virtuale, care să încingă reţelele de socializare mai mult decât la întâlniri reale. Reţelele de socializare şi dating pot cunoaşte vârfuri de trafic în această zi şi căsuţele de mesaje vor deborda de stickere, gif-uri şi clipuleţe siropoase.


            Cât despre Dragobetele românesc din 24 februarie...vine la pachet cu o minunată Lună plină în Fecioară, semn zodiacal renumit pentru calugării şi asceţii pe care îi dă sau pentru fetele bâtrăne de carieră. Luna plină este despre...preaplin, adică despre ceea ce e gata să dea pe dinafară şi trebuie curăţat, iar dacă se pricepe cineva mai bine la frecat şi lustruit din tot zodiacul, apoi Fecioara e aceea. Aşa că, Dragobetele nostru va fi extrem de împământat, realist şi pragmatic şi nu va ajuta vânzările clasice de dulciuri, flori criogenate sau animăluţe de pluş, ci va prefera să aleagă daruri practice - obiecte electrocasnice de menaj, alimente sănătoase, haine practice şi funcţionale sau abonamente la nutriţionist sau la stomatolog. Normal că astea vor costa mult mai mult decât clasicele brizbrizuri romanticoase sau decât un buchet de flori, ceea ce va şi favoriza careul făcut de Venus din Vărsător cu Jupiter din Taur, fix în acea zi: cheltuieli fără măsură, care vor depăşi bugetul alocat, dar nu pentru confort şi plăcere personală, ci pentru raţiuni practice şi cât se poate de lumeşti, gen - vezi cât te iubesc pentru că nu te mai las să dai cu mătura şi îţi iau un aspirator performant!


            Acestea fiind spuse, aştept mesajele voastre de iubire şi comentariile la acest articol, iar vouă vă doresc...să fiţi iubiţi cu toate stelele voastre, oricum ar fi ele aşezate pe cer!




208 views1 comment
Post: Blog2_Post
bottom of page