top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

CU IUBIRE DESPRE ASCENSIUNI, VINDECARI SI ALTE MINUNI SPIRITUALE...(pe Mercur retrograd)



Nu'ş cum se face că în ultimul timp m-am tot întâlnit în consultaţii cu oameni "bubuiţi" de la terapii, cursuri şi workshopuri care, în loc să îi lumineze şi să le aducă vindecarea mult dorită după care s-au dus cu limba scoasă, mai rău i-au zăbunit de cap şi le-au făcut minţişoarele şi emoţiile muci, ca să mă exprim spiritual şi tolerant cum le place la zânele feministe şi la maeştrii iluminaţi. Şi sus-pomeniţii bubuiţi ajung la mine să le îndrept stelele şi să le zic cât de "pe misiune" sunt, că simt ei instinctiv că are dragu' de Univers o treabă mare cu ei, doar că în momentul de faţă ei sunt prea în treaba mare, care fiind mare, nu se vede de ea marginea de la misiune şi nici cu trasul apei nu merge prea uşor, fiind departe butonul de curăţare şi eliberare spirituală. Ca să fiu mai explicită, mă întâlnesc în ultimul timp cu atâţia iisuşi, arhangheli întrupaţi, lemurieni şi galactici că mă întreb şi eu ca tătucul lui Creangă cine dracu' ne mai trage ciubotele, că stăm toţi grămadă numa' pe podcasturi, ebook-uri, talkshowuri şi alte d-astea care se pot asculta şi când faci sarmale şi la coafor şi la "sală" când transpiri toxina din tine să intre evoluţia în tine pe toate găurile.


Cum şi eu am multe experienţe la activ, pentru că e de la sine înţeles că atunci când te loveşte suferinţa cauţi explicaţii, cauţi vindecare, cauţi orice, doar să ieşi din gaura neagră, îi înţeleg foarte bine că merg la de toate, doar-doar or găsi leacul minune. Numai că aici vine apa rece de la duşul spiritual:

1. - leacul minune nu există; există doar disponibilitatea ta de a munci cu tine, răbdarea şi perseverenţa şi intuiţia de a găsi ceea ce ţi se potriveşte cu adevărat. E recomandabil să iei cu puţină sare chiar şi (şi mai ales) emanaţiile maeştrilor şi guru-ilor, să înţelegi că aşa cum accepţi că suntem unici, aşa există pentru fiecare o cale de vindecare şi o combinaţie unică din diferite instrumente şi elemente terapeutice. Nimeni nu deţine soluţia ideală şi care funcţionează fără greş pentru oricine şi oricând. Fanatismul spiritual e mai periculos decât cel religios! Ca şi atunci când iei 10 tratamente în paralel de la 10 medici pentru aceeaşi boală, rişti nu numai să nu te vindeci, ci să faci frumuseţe de intoxicaţie şi să-ţi mai bubui şi alte componente;


2. - nu oricine poate fi consilier / coach / terapeut/ healer etc. şi nu oricine poate face cu succes o muncă de îndrumare, ghidare şi susţinere a procesului de autocunoaştere şi dezvoltare personală, cu atât mai puţin a procesului terapeutic (de vindecare). Oricât ar părea de flatant să stea gigeii şi maricelele cu ochii beliţi şi guriţele căscate la porumbeii tăi sloboziţi din puţul chackrelor tale aliniate şi iluminate, un adevărat om de spiritualitate ştie că poţi vorbi doar în cunoştinţă de cauză şi după ce ai măiestrit prin practică, trăire şi smerenie tot ceea ce spui şi promovezi. Mai pe româneşte nu poţi propovădui ceea ce nu eşti, nu trăieşti şi nu cunoşti la nivel de expertiză, asta incluzând pe lângă pregătirea teoretică şi pe cea practică temeinică. Ca să înţelegeţi de la tanti profesoara cu subiect şi predicat - dacă o "maestră" cât dulapul mă învaţă despre starea de bine şi de echilibru tronând măiastră dintre şuncile moldovineşti sau dacă o coach-ă relaţională mă învaţă cum să fiu femeie feminină vorbindu-mi din maxilarele ei pătrate şi încordându-şi muşchii de profesional fitness model, stau dracu' în pătrăţica mea şi schimb canalu', că nu-mi trebuie 3 facultăţi ca să îmi dau seama că duamnele alea au tocmai ele nevoie de ceea ce propovăduiesc şi nu au aplicat!


3. - nu deţine nimeni adevărul suprem şi nu are dreptul să dea sentinţe pentru că evoluţia este un proces şi implică etape în care avem nevoi diferite. Dacă refuzi ca om de spirit să accepţi soluţii diverse, schimburi de idei şi viziuni diferite de ale tale, nu eşti om de spirit, ci o biată momâie orgolioasă cu pretenţii spirituale răsuflate. A îmbina cursul, teoria, informaţia cu practica personală şi apoi a construi un sistem individual de lucru cere timp şi răbdare şi nu numărul şi numele sonore ale diplomelor şi certificatelor te fac un adevărat specialist (sunt şi acelea necesare, să ne înţelegem!), ci înţelegerea celor învăţate, integrarea lor şi capacitatea de a le da mai departe pe înţelesul celui care are nevoie şi adaptându-le la puterea lui de procesare şi la nivelul lui de evoluţie. Dacă îi vorbeşti omului un ceas ca la academie, pentru a-i face un tur de forţă intelectuală, dar nu îi rezolvi problema, nu îl "luminezi" să i se clarifice datele problemei cu care se confruntă şi să înceapă să vadă singur mai clar opţiunile, iei nişte bani degeaba şi nu faci decât o aroganţă încercând să intimidezi un necunoscător cu acrobaţiile tale intelectuale.

Informaţia gâlgâie la liber pe toate canalele şi găurile mass media, nu de informaţie e nevoie în consiliere şi terapie, ci de abilităţi de a face conexiuni, de coordonarea elementelor într-un sistem coerent, de gândire holistică şi integrativă şi mai ales de UMANITATE! De conexiune inimă la inimă, de empatie şi nu de "milă", de compasiune şi nu de tăvăleală şi circotecă.


Nu-ţi poate spune nimeni cu siguranţă că terapeutul / consilierul/ astrologul etc. X este cel mai bun sau că îţi va rezolva problema pentru că fiecare are omul potrivit nivelului său de evoluţie şi de înţelegere şi primeşte terapeutul/ consilierul etc. care îi trebuie într-un anumit moment al vieţii pentru a înţelege ceva extrem de important despre sine. Inclusiv pentru a învăţa să belească ochii data viitoare, să nu meargă exclusiv pe publicitate sau recomandare, ci să-şi folosească discernământul şi intuiţia pentru a alege omul cu care rezonează. Şi cel care te "bubuie" are rolul său de a te învăţa să stai departe de tiribombele care promit miracole, transformări şi vindecări miraculoase. "Elefantul se mănâncă cu linguriţa" obişnuia să-mi spună maestrul meu de fizionomie şi chiar aşa e: nu cumperi o sută de elefanţi şi un set întreg de tacâmuri, ci perseverezi zilnic cu aceeaşi linguriţă şi cu un singur elefant până îl mănânci. De-abia după aceea treci la girafe, pantere şi alte maimuţe...

Dacă v-am zăbunit şi eu de cap, iertăciune....da' înţelegeţi ce vreţi şi vă pup cu energie de Mercur retrograd!

428 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page