top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

CONJUNCTIA SOARE-PLUTON in Capricorn

🌞🌀💣Conjuncția Soare - Pluto în Capricorn 18 ianuarie 2023


🪩Odată pe an Viața și Moartea se întâlnesc pentru a ne da măsura renașterii și regenerării. Pluto, Lordul întunericului, al adâncurilor abisale din noaptea sufletului nostru, simbol al puterii se mișcă lent, cam câte 20 de ani tranzitând un semn și transformând totul din temelii. Într-o viață putem prinde 4, maxim 5 cicluri plutoniene.


🪩Trecerea lui apasă butoane evolutive dureroase, presează plăgile din viața noastră pentru a ne elibera de tot "puroiul" care ne blochează devenirea divină. Schimbă fața Lumii și fața sufletului nostru. Fiecare ciclu ne împuternicește în sectorul de viață pe care îl traversează Pluto la trecerea lui.


🪩Din 2008 și până în 2024 Pluto traversează Capricornul, o zodie saturniană, în care există rezistență la schimbare și de aceea schimbările se fac cu cutremure și răscoliri, iar structurile, cu cât sunt mai rigide, cu cât sunt dinamitate mai spectaculos.


🪩Când Soarele, care reprezintă energie vitală, claritate, expansiune și pasiune îl întâlnește pe Pluto la grad exact, aduce cu sine intensitate și profunzime. Este o zi în care cei slabi de inimă pot să cadă pradă angoaselor, obsesiilor sau fricilor iraționale, dictatorii și tiranii pot să-și arate întreaga măsură a abuzului și agresivității, manipulatorii să treacă de la tehnici subtile la pusul cizmei pe gât, dependenții de senzații puternice sau de sex să depășească limitele trecând în patologic...


🎆Dar e ziua în care cei care își construiesc conștient puterea personală pot avea momente de iluminare în care să li se reveleze pașii necesari evoluției lor, să distingă brusc în ceață ce le-a blocat mai exact puterea, să înțeleagă esența nemuritoare a existenței lor în planul muritorilor.


⚡🌪️Aș zice că e într-un fel ziua Meșterului Manole, în care, dacă ești artizanul și artistul vieții tale, poți vedea imperfecțiunile și poți avea curajul să dărâmi totul nu din furie, ci CONȘTIENT, din nevoia de evoluție, și să o iei de la zero, cu pasiune și cu inspirație. Din conștiința faptului că permiți flăcărilor Soarelui să ardă aripile șovăinde și fragile pentru a lăsa cenușa să renască într-o superbă pasăre Phoenix, cu aripi puternice și cârmindu-și zborul prin Univers cu puterea renașterii perpetue.


🌋În cheie joasă este momentul în care putem vedea adevărata față a celor avizi de putere, a celor care vor să ne lipsească de puterea personală, a celor care vor să-și impună cu orice preț - chiar și cu forța - propriile opinii și idei. Putem vedea manifestări psihopatice, jocuri murdare de influență, obsesii maladive, frici ancestrale, manipulare sexuală sau devianță. Într-un cuvânt putem fi hipnotizați de fascinația răului și merge la "tăiere" ca niște oi, dacă nu avem tărie personală, sisteme de valori solide sau limite ferme ale spațiului personal, mental, emoțional sau energetic.


🤕Fizic, putem resimți presiune, dureri profunde de tip pulsatoriu, apăsare și contractură în zonele în care fluxul vital și de putere este blocat. Unii pot alege astăzi chiar să părăsească planul fizic pentru că ajung la momentul în care existența li se pare prea apăsătoare.


🪩Este o zi în care putem seta un punct 0 al unui nou ciclu de evoluție existențială, putem să folosim meditații sau tehnici de regenerare celulară sau energetică.


🌞🌀Este ziua în care conștientizăm că singura certitudine din viața noastră este schimbarea și că singurul instrument de ancorare este puterea perpetuă de a o lua de la capăt. Mereu mai sus, mereu mai frumos, mereu mai departe...cu Iubire pentru noi și pentru devenirea noastră.


✨Vă recomand ca astăzi să meditați și să vă conectați cu simbolul Păsării Phoenix ✨

2,069 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page