top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

CAPRICORNUL - SCHIMBAREA AXEI DE DESTIN IULIE 2023 - IANUARIE 2025


Noile direcţii în viaţa Capricornilor se vor manifesta în zona familiei şi a casei, zona în care vor fi împinşi să facă schimbări care să reflecte mai bine adevăratul lor scop de viaţă şi misiunea lor personală. Focusul lor va fi pe viaţa de familie în diferite moduri: apare dorinţa de a îşi întemeia propria familie sau de a îşi cumpăra propria locuinţă, de a se aşeza la casa lor sau dorinţa de a găsi oamenii cu care să se simtă ca acasă, în largul său; de asemenea pot primi noi responsabilităţi în cadrul familiei - venirea unui copil, un membru al familiei care să necesite atenţia lor sporită, preiau conducerea familiei prin plecarea unui membru mai în vârstă, încep să analizeze relaţiile cu familia de origine şi să conştientizeze ce tipare moştenesc de acolo şi cum le-au influenţat acestea viaţa de până acum. Pot face pace acolo unde existau vechi conflicte de familie şi pot încheia dispute care durau de mult timp.

Terenurile şi locuinţa atrag şi ele preocupările Capricornilor care sunt interesaţi să investească în zona imobiliară pe termen lung, să îşi achiziţioneze o locuinţa proprie sau dacă au deja una, să o lărgească, să o îmbunătăţească, să o schimbe cu una mai mare şi mai confortabilă. Şi mutatul la o casă cu teren sau ocupaţii legate de pământ îi pot atrage acum şi manifestă chiar atitudini ale părinţilor lor pe care până atunci le-au respins în mod conştient.

Capricornii vor deveni mult mai interesaţi de trecutul lor, de moştenirea familială, de istorie, de genealogie, de poveştile de viaţă ale părinţilor, bunicilor sau strămoşilor şi vor căuta să îşi descopere rădăcinile şi să le pună în valoare - s-ar putea să privească altfel obiecte vechi moştenite din generaţie în generaţie, să devină conştienţi de importanţa apartenenţei la un neam, la un nume de familie. Cei plecaţi sau stabiliţi în străinătate sau departe de locul părintesc pot simţi o chemare puternică de a se întoarce în ţara de origine sau în locul natal, de a se reconecta cu familia şi cu pământul patriei. Devin mai chibzuiţi, mai aşezaţi, mai dispuşi să înţeleagă comportamente ale părinţilor pe care le-au condamnat altădată.

Casa 4 este şi o casă a corpului fizic, care este casa sufletului, de aceea tranzitul le poate aduce în atenţie şi modul în care asigură stabilitatea şi integritatea corpului lor fizic şi devin mai preocupaţi de a mânca sănătos, de a îşi schimba programul de odihnă sau de somn, căci altfel pot fi atenţionaţi să o facă prin apariţia unor probleme care să le creeze disconfort fizic.

Nodul Sud tranzitează casa a 10 a Capricornilor, o casă socială, a carierei şi a imaginii de aceea acolo vor apărea încercările care să le indice ce au de transformat, de lăsat în urmă, de schimbat. Cariera lor poate suferi modificări prin care să îi oblige să se întoarcă mai mult spre zona de familie şi găsirea echilibrului dintre viaţa socială şi carieră şi viaţa de familie este una dintre temele majore aduse în atenţia Capricornilor de acest tranzit.

Relaţiile de la locul de muncă pot manifesta consecinţe ale unor comportamente moştenite karmic şi expresia lor socială le poate semnala acum unde au folosit greşit anumite energii, unde nu au respectat legile divine şi chemarea sufletului lor. Dacă de exemplu şi-au neglijat familia pentru a îşi face o carieră şi pentru a se dedica achiziţiilor sociale, acum se pot trezi că familia nu îi mai susţine sau că nu au familie pentru că nu au făcut nimic în acest sens. Imaginea lor socială le poate arăta unde s-au încrezut în oglinzi false şi unde au ignorat semnalele venite de la cei dragi şi înţeleg acum mai mult ca niciodată că fără o viaţă de familie sănătoasă şi fără suportul ei nu pot avea nici o carieră solidă şi care să îi împlinească şi sufleteşte.

Unii Capricorni se pot confrunta acum cu situaţii karmice la muncă - şefi autoritari, colegi abuzivi sau subalterni prea neascultători care le semnalează că nu au ştiut să găsească echilibrul şi dreapta măsură în a pune limite, în a îşi afirma şi susţine propriile valori sau că au folosit necorespunzător autoritatea cu care au fost învestiţi. Imaginea lor socială poate suferi schimbări şi în funcţie de acestea pot realiza care este bagajul lor karmic şi ce mai au de lucrat cu ei înşişi.

210 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page