top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

BERBEC - SCHIMBAREA AXEI DE DESTIN IULIE 2023 - IANUARIE 2025


Berbecii vor fi cei care vor resimţi cel mai acut schimbarea axei Nodurilor Lunare, deoarece aceasta le va activa zona în care se află chiar Soarele natal, adică va provoca tot ce ţine de energia lor vitală şi de sinele lor cel mai autentic. Cum pe parcursul acestui an şi jumătate Chiron va rămâne în semnul lor şi pe data de 5 martie 2024 va face conjuncţie la grad perfect cu Nodul Nord, pentru Berbeci este un tranzit care îi va obliga asă se uite la toate rănile lor, la toate tiparele toxice sau dureroase care îi împiedică să aibă încredere în sine, curaj să îşi afirme în viaţă propriile valori. Pentru a îşi face o idee mai precisă despre ce se va activa în viaţa lor îi invit să readucă în atenţie perioada anului 2005 şi a primei jumătăţi a anului 2006.

Acest tranzit îi va obliga în modul specific semnului lor, adică impetuos şi în forţă la autodescoperire, la activarea războinicului interior - nu în sensul agresivităţii, ci în sensul redescoperirii curajului de a îşi afirma propriile credinţe şi opinii şi a le arăta lumii, la a îşi lua viaţa în propriile mâini. E nevoie de curaj, de determinare, de asumare de riscuri, de încredere în propriile capacităţi. Berbecii trebuie să iasă în lumina reflectoarelor şi să îşi arate talentele, să o rupă cu vechile rutine şi obiceiuri, să se focuseze pe propriile obiective şi idealuri şi sub nicio formă să nu se lase pradă îndoielii de sine sau ezitărilor. Cu cât vor fi mai direcţi şi mai asertivi în acţiunile lor, cu atât vor avea mai multe şanse de reuşită. Acest tranzit le aduce un fel de baghetă magică pe care să o folosească pentru a îşi crea viaţa pe care o doresc.

Corpul lor fizic va simţi acest impuls de energie şi de foc şi va trebui să o folosească nu numai pentru acţiunile şi proiectele lor, dar şi fizic, în activităţi sportive. Orice sport individual şi de competiţie le este benefic Berbecilor şi le aduce o stare de bine. Vor fi tentaţi de asemenea de sporturi extreme, de arte marţiale sau de orice la aduce în faţă un adversar pe care să îl înfrunte. Zona cea mai sensibilă este cea a capului şi pe parcursul acestui tranzit este bine să îşi protejeze această zonă de lovituri, cei care ştiu că au probleme neurologice, să acţioneze pentru a le rezolva, pentru că au toată susţinerea. Creşte de asemenea ponderea elementului de foc în organism şi pot apărea accese de febră, aciditate crescută sau răniri care să sângereze abundent. Intervenţiile chirurgicale care nu reprezintă urgenţe, trebuie făcute după o planificare atentă pe parcursul acestui tranzit, dar dacă ele intervin, vindecarea poate surveni la fel de repede şi spectaculos pe cât au fost somatizările.

Tranzitul acesta va fi foarte important pentru cei care s-au născut cu Nodul Nord în Berbec şi pentru care acum se întâmplă reîntoarcerea axei de destin în poziţia de la naşterea lor, eveniment de hotar în viaţa fiecăruia din noi, deoarece marchează un ciclu evolutiv de aproximativ 18 ani şi jumătate şi ne aduce în faţa unor examene importante de viaţă. Iată pentru ce persoane este valabil această reîntoarcere a axei de destin - pt cei născuţi între 8 iulie 1930 şi 28 decembrie 1931; între 27 ianuarie 1949 şi 26 iulie 1950; între 20 august 1967 şi 19 aprilie 1969; între 7 aprilie 1986 şi 2 decembrie 1987 şi pentru cei născuţi între 27 decembrie 2004 şi 22 iunie 2006. De asemenea toţi cei care se vor naşte între 17 iulie 2023 şi 11 ianuarie 2025 vor avea Nodul de Destin în Berbec.

Ce înseamnă REȊNTOARCEREA NODURILOR LUNARE?

Ȋn această perioadă contextele de viaţă ne fac să realizăm cu claritate ce avem nevoie să integrăm în viaţa noastră şi ce e necesar să lăsăm în urmă, să curăţăm din tiparele noastre de comportament şi emoţionale. Este un examen de final de ciclu evolutiv şi simţim că viaţa ne pune în situaţii în care să demonstrăm dacă am învăţat ce trebuie să nu mai repetăm şi să debarasăm din fiinţa noastră. Dacă nu suntem dispuşi să părăsim tiparele noastre acţionale şi reacţionale specifice Nodului nostru Sud natal, atunci pe parcursul acestui tranzit vom simţi cum suntem rupţi dureros de aceste tipare şi cu cât ne vom încăpâţâna să rămânem în ele, cu atât va fi mai mare suferinţa. Acest tranzit este un INSTRUMENT DE DIAGNOSTIC EVOLUTIV - dacă pe parcursul lui totul pare că se aşază firesc, că lucrurile curg frumos şi că primesc recompense şi satisfacţii, înseamnă că ne-am făcut munca interioară, că am realizat ce din Nodul nostru Sud trebuie lăsat în urmă şi ce trebuie valorificat. Dacă însă evenimentele ne provoacă disconfort, pierderi, suferinţă, atunci este un semnal că am refuzat să ieşim din zona noastră de siguranţă, că am fugit de provocări şi de asumarea riscurilor şi că ne-am complăcut în tiparele cunoscute. Trebuie să ştim că, indiferent cum simţim această perioadă, totul este spre binele nostru suprem, pe termen lung.

Nodul Sud în Balanţă va aduce în atenţia Berbecilor zona parteneriatelor, a asocierilor şi a căsătoriei. De aceea toate relaţiile de lungă durată sau cu angajament vor fi testate şi vor trece prin provocări destinate a le curăţa pe cele toxice şi a le întări pe cele construite sănătos. Este posibil ca în acest interval Berbecii să fie mai individualişti, mai egoişti, centraţi pe sine şi să îşi neglijeze partenerii, de aceea este necesar să echilibreze cele două arii - interesul pentru propria persoană şi relaţia asumată. Pot surveni acum ruperi (despărţiri, divorţuri, certuri) acolo unde relaţiile nu mai funcţionează armonios şi echitabil sau în care unul dintre parteneri şi-a încălcat propria identitate, afundându-se în prea multe compromisuri. Berbecii vor înţelege ce tip de parteneriat îşi doresc cu adevărat şi ce vor reevalua dorinţele şi necesităţile lor relaţionale. Acolo unde Berbecii au făcut la timp ajustările necesare şi au intrat în relaţii în care şi-au menţinut individualitatea şi autenticitatea, relaţiile se vor suda mai bine şi la fel de bine pot apărea logodne, căsătorii sau parteneriate de business solide. De asemenea pot apărea persoane din trecut, suflete cu care s-au mai întâlnit în alte vieţi şi cu care au de încheiat lecţii relaţionale - fie termină ceea ce au început, fie înţeleg ce au avut de învăţat dintr-o relaţie şi merg înainte.


530 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page