top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

AXA DE DESTIN - SCHIMBAREA DIRECTIEI (BERBEC - BALANTA, IULIE 2023)


Am ales să scriu în această săptămană pentru că este o săptămână care are un aspect unicat pentru acest an astrologic şi anume schimbarea AXEI DE DESTIN sau Axa Nodurilor Lunare de pe Taur şi Scorpion, pe Berbec - Balanţă şi Universul marchează această schimbare şi cu un nou ciclu lunar, căci fix la începutul săptămânii, pe 17 iulie avem o LUNĂ NOUĂ ȊN RAC, iar acesta este cel mai bun moment pentru începuturi.

Ȋn acest articol mi-am propus să vorbim despre semnificaţia Nodurilor Lunare - ce sunt şi ce reprezintă ele şi să vedem ce aduce această schimbare a axei lor pentru fiecare din semnele zodiacale.

Nodurile lunare nu sunt corpuri cereşti, ci puncte aflate la intersecţia orbitei Lunii cu planul eclipticii (planul mişcării Pământului în jurul Soarelui). Mişcarea Nodurilor are loc în sensul acelor de ceas. Ele se află în opoziţie, adică la o distanţă de exact 180° pe cercul zodiacal. Ele alcătuiesc AXA DESTINULUI sau AXA DRAGONULUI. Toate planetele au un Nod Nord şi un Nod Sud, dar Nodurile care contează în harta noastră astrologică sunt Nodurile Lunare, deoarece ei constituie busola noastră astrală. Fiecare din capetele acestei axe conţine informaţii importante pentru existenţă noastră:

a) Nodul Nord sau Capul Dragonului indică destinaţia către care trebuie să se îndrepte sufletul nostru prin tot ceea ce trăieşte şi experimentează în această existenţă. Este un punct de reper, dar nu şi o cale, deci nu vom spune că suntem "predestinaţi" pentru anumite experienţe, ci mai degrabă că suntem îndrumaţi prin tot ceea ce trăim în direcţia Nodului nostru Nord. Ca orice destinaţie nouă, vine cu sentimentul că nu ştim ce ne aşteaptă şi cu zona de necunoscut, de aceea tot ce ne împinge în acea direcţie ne scoate din confortul şi siguranţa noastră şi ne provoacă frică sau ezitare. Ştim UNDE trebuie să ajungem, dar nu ştim cum, cu ce, în cât timp, pe ce traseu - şi aici este frumuseţea vieţii şi acel aşa numit liber arbitru. Nu putem evita acea destinaţie, dar putem să configurăm prin alegerile noastre drumul până acolo. Că ştim sau nu ceva din harta astrologică, viaţa tot într-acolo ne va îndrepta, de aceea e bine să ştim cât mai devreme şi la nivel conştient care este MISIUNEA noastră DE VIAŢĂ şi mai ales ce instrumente de "navigare" avem - acest lucru îl poate face astrologia pentru noi: să aflăm cu ce unelte am fost dotaţi la naştere pentru a parcurge acest drum cu succes, căci uneori nu realizăm toată viaţă ce am avut în "valiza" astrală personală şi nu folosim.

Nodul Nord ne răspunde de aceea la întrebarea "de ce am venit pe pământul ăsta şi care este misiunea mea de viaţă". Aş menţiona că dacă în mod conştient pare că nu ştim acest răspuns, la nivel de subconştient el există întotdeauna acolo, căci sufletul nostru are imprimată această informaţie şi ne îndeamnă întotdeauna către acea destinaţie - problema este să învăţăm să îl ascultăm şi să nu îl îngropăm în toate tiparele, prejudecăţile sau fricile preluate de la alţii.


b) Nodul Sud mai este numit şi Nodul de Karmă sau Coada Dragonului şi conţine toate informaţiile relevante pentru temele noastre de lucru în această viaţă, despre tiparele care trebuie depăşite, dar şi despre darurile cu care am venit din alte existenţe, despre abilităţile de supravieţuire şi stilul nostru de răspuns comportamental natural la orice stimul. Nodul Sud este foarte relevant pentru a înţelege răspunsul automat dat situaţiilor de viaţă şi deciziilor pe care le luăm din frica de nou sau de a încerca ceva diferit. El reprezintă zona noastră de confort şi drumul bătătorit, foarte bine ştiut. El ne arată care au fost punctele noastre de interes în alte existenţe şi ce am experimentat deja în toate modurile. De aici au rezultat şi nişte tipare de depăşit, nişte lecţii neasimilate şi nişte energii netrăite la potenţialul lor maxim. Din Nodul Sud ne putem lua darurile pe care în această existenţă să le folosim în cu totul alt mod, dar şi resursele de înţelepciune pentru a alchimiza suferinţele sau nereuşitele.

Pentru a şti pe ce semne se afla axa de destin la naşterea noastră este suficientă data naşterii, dar pentru a şti exact pe ce case zodiacale este şi ce aspecte face cu celelalte planete este absolut necesar să cunoaştem ora şi locul naşterii. Nodul de Destin poate fi doar într-unul dintre semnele zodiacale, dar poziţia lui exactă ne dă indicii precise despre modul în care îl putem îndeplini cel mai bine. Un exemplu simplu - două persoane pot avea Nodul de Destin în Berbec, deci au aceeaşi lecţie ultimă de viaţă, reprezentată de energia Berbecului - curaj, asumare de riscuri, îndrăzneală, pasiune, iniţiativă. Dar casa pe care se aşază Berbecul în harta lor dă direcţii legate de domeniile de viaţă prin care se poate exprima această energie. Nodul de Destin în Berbec pe o casă a muncii - casa 6 de exemplu - poate însemna că o persoană are de învăţat antreprenoriatul, că va trebui să fie un motor pentru echipa de la muncă şi să acţioneze rapid şi îndrăzneţ, pe când dacă el ar fi pe casa cunoaşterii, casa 3, ar putea să aibă altă semnificaţie - adică persoana să aibă curajul de a gândi inovator, de a ieşi din tiparele mentale, de a descoperi cunoştinţe noi, de a inventa noi căi de comunicare etc. La toate acestea se adaugă toate aspectele făcute cu toate celelalte corpuri cereşti şi puncte virtuale, de aceea articolele generale ne dau doar câteva direcţii, însă pentru a afla personalizat misiunea noastră exactă de viaţă şi modurile prin care o putem realiza, avem nevoie de interpretarea individuală a unui astrolog.

Să vedem cu ce tendinţe generale vine schimbarea Nodurilor Lunare între 17 iulie 2023 şi 11 ianuarie 2025, pe axa Berbec - Balanţă la nivel global. Ȋn primul rând trebuie să înţelegem că ceea ce se va curăţa în mod generic, se va vindeca şi se va integra în alt mod este legat de energia semnului de la Nodul Sud, adică a Balanţei, iar ceea ce va reprezenta provocare, context nou de viaţă şi schimbare este legat de energia semnului de la Nodul Nord, adică Berbecul.

Temele principale pe care le va activa acest tranzit sunt legate în principal de relaţia dintre individ ca personalitate şi individ ca parte a unei relaţii. Totul va converge către a ne obliga să ne găsim şi asumăm propria identitate, să diferenţiem între eul autentic şi rolul jucat în orice alt tip de relaţie.

Primul lucru pe care îl vom constata va fi că totul pare să capete viteză, că totul se accelerează, căci Berbecul nu cunoaşte decât două viteze: repede şi foarte repede. Totul se va desfăşura în grabă, impulsiv uneori, oamenii vor manifesta puţină răbdare şi înţelegere, iar de multe ori vom experimenta pe propria piele vorba aceea populară cu gura care bate fundul! Individualitatea, autenticitatea, independenţa şi spiritul de pionerat, îndrăzneala şi asertivitatea sunt toate calităţi ale Berbecului, care se activează sau trebuie crescute. cu precizarea că trebuie crescute în modul lor de manifestare benefic!

La nivel global putem asista la o creştere a activismului social, a luptei pentru drepturile personale, a rebeliunii împotriva sistemelor şi structurilor învechite şi la deschiderea unor noi drumuri. De asemenea conflictele armate şi agresiunile pot creşte, căci Berbecul este guvernat de Marte, arhetipul războinicului, doritor de înfruntări şi de acţiune. La nivel politic reacţiile vor fi rapide şi negândite, pe moment niciunul dintre cei care se înfruntă nefiind dispus să cedeze. De aceea şi industria producătoare de arme şi domeniul metalurgic vor lua avânt şi putem asista şi la crearea unor noi tipuri mai agresive de arme. Multe ţări îşi pot proclama acum independenţa sau dorinţa de a o lua pe o nouă cale de dezvoltare.

La nivelul corpului, Berbecul guvernează capul şi de aceea manifestările somatice mai frecvente pot fi în zona capului, dar sunt susţinute şi domeniile de pionierat în neuroştiinţe şi tot ceea ce ţine de funcţionarea şi "repararea" creierului. De aceea pot apărea acţiuni de pionierat în tot ceea ce ţine de studiul creierului şi de domeniile aferente, mai ales că din 2024 intră şi Pluto în Vărsător şi va încuraja de acolo tot ceea ce ţine de inteligenţa artificială, tehnologiile digitale, explorarea viitorului şi ceea ce ni se părea SF poate deveni acum realitate.

Activitatea comercială se va orienta spre formule bazate pe contactul direct cu clientul, pe deschiderea unor noi pieţe, pe inovarea în vânzările individuale. Tot ce scoate în evidenţă individul se va vinde mai uşor acum, iar personalizarea marketingului va deveni obligatorie pentru reuşită. Piaţa de gaming poate miza pe vânzările unor jocuri agresive, moda poate miza pe modele îndrăzneţe şi pe toate nuanţele de roşu, chiar şi domeniul produselor cosmetice poate înregistra creşteri în vânzarea de produse care "bat la ochi" - rujuri intense, culori aprinse. Ȋn orice domeniu vor fi câştigători cei care au curajul de a face ceva nou, de a se avânta, fără a aştepta aprobarea celorlalţi sau fără a se sinchisi dacă sunt urmaţi sau nu de cineva pe moment, important este să creadă în ideile lor şi să pună pasiune în materializarea lor.

La nivelul climei şi al fenomenelor naturale, Berbecul aduce o mai mare activitate în zonele de foc - secetă, incendii sau activarea unor centre seismice şi a vulcanilor, fenomene bruşte şi intense.

De cealaltă parte a axei, va fi activată karmic Balanţa, un semn de aer, venusian, iar energiile ei privesc relaţiile , justiţia, frumosul, arta şi diplomaţia, aşa că acestea sunt domeniile în care se vor face conştientizări, curăţări, vindecări şi echilibrări, mai pe scurt sunt zonele în care se vor face plăţile karmice. Când auzim de plăţi karmice, ne gândim cel mai adesea la suferinţă, la pierderi sau la dificultăţi, dar plata karmică înseamnă de fapt să experimentez pe propria piele o energie pe care eu am creat-o în alte existenţe sau în alte contexte din actuala viaţă. Aşa că, în funcţie de ceea ce va trăi fiecare în aceste domenii, va şti ce fel de energii a creat şi va primi lecţii sau bonusuri. Nici unele, nici celelalte nu sunt benefice sau nebenefice, ci toate sunt moduri ale Universului de a ne ajuta să ne diagnosticăm propriul parcurs. Ceea ce se întâmplă pe parcursul tranzitului Nodurilor Lunare în două sectoare opuse din harta noastră ne ajută să evaluăm parcursul nostru evolutiv în acele sectoare, deci oricum ar fi are rol pozitiv - fie ştim că trebuie să continuăm pe o cale, fie aflăm că acea cale pe care am mers până acum nu este a noastră.

Balanţa va pune în lumina reflectoarelor şi va examina în primul rând modul în care ne-am construit relaţiile unu la unu - dacă ele au fost construite din respectul individualităţii fiecăruia dintre parteneri şi au funcţionat în acord cu legile divine, vom resimţi că ele ne aduc satisfacţie, că trec la alt nivel de frumuseţe şi armonie şi că avem un profund sentiment de echilibru şi de pace; dacă însă ele au fost construite prin compromis, prin sacrificiul binelui unuia dintre parteneri în favoarea binelui celuilalt, dacă ele au continuat doar din frica de a lua decizii tranşante şi curajoase, din ataşamente şi dorinţa de a plăcea cu orice preţ, atunci vom asista la rupturi dureroase, cu consecinţe puternice la nivel spiritual, căci la acest proces va contribui şi tranzitul lui Saturn prin Peşti care se va menţine pe parcursul acestui întreg tranzit.

Tot ceea ce va activa Berbecul, va contrabalansa Balanţa: conflictele armate sau înfruntările dintre state vor duce la sporirea nevoii de a dezvolta diplomaţia, la diversificarea modalităţilor de comunicare şi relaţionare internaţională, la dezvoltarea unor organisme de mediere. Toate conflictele stârnite de energia marţiană a Berbecului vor activa zona de justiţie, specifică Balanţei, de aceea cu cât vor fi mai mult atac şi agresivitate, cu atât mai multă nevoie va fi de o atitudine echilibrată şi de respectul legii, de energii venusiene. Mai pe scurt, Berbecul, adică Marte, sparge, iar Balanţa, adică Venus, drege!

Cum Balanţa este simbolul suprem al bunului gust, toate tendinţele scandaloase sau agresive din modă sau din artă vor fi compensate prin apariţia unor direcţii care revitalizează eticheta şi bunele maniere. Berbecul va revoluţiona lumea din stradă, iar Balanţa va reînvia lumea saloanelor. Toţi cei care au preocupări artistice se vor canaliza fie pe direcţia atacului şi a inovării şi originalităţii cu orice preţ (să nu uităm că din 2024, Pluto va intra şi el în Vărsător, iar dorinţa de libertate şi de autenticitate va creşte exponenţial!), fie vor redescoperi cufărul cu "bonnes vieilles manieres", adică toate regulile de comportament şi eleganţă. Cu cât va fi mai accentuată agresivitatea marţiană, cu atât se va simţi nevoia de compensare în alte sectoare prin artă şi prin echilibru.

Sistemul juridic va resimţi şi el mai intens acest tranzit: structurile de tip militar vor încerca să îşi impună atitudinea marţiană, ceea ce va activa nevoia de a contracara prin aplicarea legii şi prin îmbunătăţirea modului în care sunt apărate drepturile individului. Cum acest tranzit coincide şi cu începutul celor 20 de ani plutonieni în Vărsător, nu este exclus să existe confruntări, revolte şi rebeliuni, dar şi apariţia unor noi moduri de negociere socială şi de echilibrare a injustiţiilor, a relaţiilor inechitabile, de orice fel ar fi ele.


La nivel individual acest tranzit încurajează tot ceea ce ţine de găsirea şi afirmarea identităţii, luarea vieţii în propriile mâini şi ne obligă să învăţăm să luăm decizii asumate şi rapide. Cu siguranţă nu este un tranzit pentru cei slabi de înger, căci Berbecul nu iartă lipsa de curaj, fricile sau laşitatea. Oportunităţile vor veni şi vor trece la fel de rapid şi cei care stau prea mult pe gânduri şi nu iau iniţiativa, pot regreta după aceea. E necesar să ne onorăm idealurile şi aspiraţiile , să ne afirmăm clar intenţiile, să ni le urmăm cu ambiţie şi determinare şi să fim pregătiţi pentru a descoperi noi teritorii ale creşterii personale.

Balanţa ne va obliga să revizuim toată zona noastră relaţională, să evaluăm cât din ceea suntem am păstrat autentic în relaţiile noastre, dacă nu cumva din dorinţa de a fi acceptaţi şi doriţi am făcut prea multe compromisuri şi ne-am ignorat adevăratul sine. Pe de altă parte, Balanţa vine cu dorinţa de armonizare şi de cooperare şi de aceea există mari şanse ca, dacă nu acţionăm din orgoliu, ci din stimă de sine, nu din egoism, ci din respect, să găsim soluţii echitabile şi echilibrate unor conflicte mai vechi şi să dezvoltăm o manieră de comunicare diplomatică. Totul va trebui însă făcut cu justa măsură, evitând indeciziile şi amânarea acţiunii. Conflictele vor trebui rezolvate cu vorba şi cu respectarea legalităţii, nu impulsiv, dar rezolvările nu mai trebuie amânate şi soluţiile trebuie să încurajeze ambele părţi să fie autentice şi să acţioneze.

PENTRU A AFLA CE ADUCE SCHIMBAREA AXEI DE DESTIN PENTRU URMATORUL AN SI JUMATATE, CITITI ARTICOLELE DEDICATE FIECAREI ZODII IN PARTE.

TOATE MATERIALELE LE VETI GASI INTEGRAL IN EMISIUNEA CRONICILE ASTRALE - EDITIE SPECIALA DE PE CANALUL YOUTUBE TELE7ABC HD.

983 views2 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page