top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

ANOTIMPUL SCORPIEI

De astăzi Soarele își coboară puterea dinafară înăuntru declanșând o alchimie pe cât de subtilă, pe atât de răscolitoare emoțional - energia de transformare și regenerare a SCORPIONULUI. Nu este despre splendoarea văzută în frunze, în cer, ape sau în înflorirea disperat de gingașă a ultimilor trandafiri, ci este despre coborârea în adâncuri. Este despre ce am învățat din fierbințeala verii, adică din experiențele noaste pe care le-am trăit cu maximum de intensitate ÎN AFARĂ, iar acum esența lor o infuzăm ÎN INTERIOR.

Eclipsele care marchează sezonul Scorpionului sunt de fapt două portaluri care deschid și închid un tunel temporal (între 25 octombrie, eclipsa parțială de Soare și 8 noiembrie,eclipsă totală de Lună) în care ardem și eliberăm tot ce nu ne mai e de folos sau a devenit toxic (Nodul Sud în Scorpion reprezintă karma, dar și atașamentele și zona noastră de confort psihic care refuză transformarea). Tot în acest tunel, cenușa acestor arderi devine materia din care se naște noua vibrație existențială. Și nu oricum, ci din ALCHIMIZAREA energiei venusiene din forma ei materială - plăceri, confort, bani, iubire (Taurul guvernat de Venus în opoziție cu Scorpionul și "curentat" de energiile uraniene) în forma ei magică, magnetică, misterioasă (Soare și Venus conjuncte cu Luna, toate în Scorpion).

Sunt multe aspecte în joc, important este să știm că este o perioadă INTENSĂ, pentru unii dureroasă prin transformările pe care le-au amânat sau evitat și care acum vin cu putere să recupereze tot ce nu a fost făcut la timp, pentru alții revelatoare a profunzimii pe care au căpătat-o lucrând cu sine la construcția puterii lor interioare. Scorpionul nu cunoaște moderația sau trăirea "călduță" și va scana cu energia lui de laser psihic toate cotloanele sufletului nostru aducând la lumină tot ce am ascuns noi de ceilalți și mai ales de noi.

Totul va fi trăit la maxim - iubirea, ura, manipularea, jocul mental și psihic, sexul, beția puterii. Abis sau paradis: calea de mijloc este inexistentă.

Când Soarele este eclipsat, subconștientul țâșnește cu toate umbrele sale, cu frici, obsesii sau depresii, cu dramatism. Totuși, zâmbind ca Monalisa, Venus ne așteaptă cu voluptate să redescoperim plăcerea reînvierii în forme noi.

Dacă în aceste zile vă traversează diverse stări psihice din registrul depresiv sau corpul vostru vă dă semne ciudate și inexplicabile, nu vă grăbiți să luați medicamente, ci mai degrabă acordați-vă ceva timp pentru a vă "scufunda" în ceea ce simțiți și a înțelege ce se cere eliberat, curățat, vindecat. Fiți răbdători cu voi, aplicați terapii blânde de detoxifiere și consumați apă (Scorpionul este un semn de apă, chiar dacă este guvernat de Marte!). Corpul poate "scurge" la propriu reziduuri sau energii stagnante, de aceea nu vă panicați dacă în aceste zile apar diverse manifestări fizice de descărcare. Negrul, violetul închis sau mirosurile intense de parfum sunt plăcute Scorpionului, iar jocurile lui preferate sunt cele psihice.

Eclipsă cu folos să ne fie, cu conștientizări, cu acceptarea transformărilor și cu eliberări blânde și ușoare!

262 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page