top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 de ZILE DE IUBIRE - ZIUA A TREIA

Când unu şi cu unu fac....trei!


🦄Atunci când doi îndrăgostiţi intră în conexiune, fiecare cu propria individualitate (1), în IUBIRE rezultatul nu este doi, ci....trei! Ȋn îndrăgosteală sau în simulacrele de iubire, rezultatul este, matematic, doi.


🦄Hai să explicăm această bulversantă aritmetică a iubirii:

Pentru ca IUBIREA să se nască şi să crească este nevoie de două suflete care reprezintă fiecare un întreg, cu personalitate distinctă şi clară, cu cunoaştere şi stimă de sine şi mai ales conştiente de cine sunt cu adevărat şi de ce pot dărui, adică de valoarea lor. Asta nu se întâmplă decât după ce ai trecut prin experienţe de îndrăgosteală, de tânjeală, de dorinţă, de capriciu, de ataşament...şi tot felul de alte experienţe din ciclul de înţelepţire (asta în cazul fericit în care înţelegi ceva din caruselul emoţional al iubirii neconştiente şi o transformi încet-încet în iubire conştientă!) Pentru că iubirea matură nu este un dat, nu vine obligatoriu la pachet cu înaintarea în vârstă, ci apare doar dacă după ce ai experimentat tot felul de surogate şi formule "second hand" sau "kitsch" îţi permiţi să te opreşti într-o zi şi să spui cu cea mai autentică credinţă: "Merit altceva! merit ce e mai bun pentru că eu devin în fiecare zi mai bun!"


🦄Când într-o relaţie intră două suflete care-şi "caută jumătatea" sau caută pe cineva care să le împlinească nişte nevoi sau să le aducă ceea ce cred ele că le lipseşte ca să fie fericite, nu se poate construi entitatea energetică sănătoasă care să susţină creşterea celor doi - energia RELAŢIEI DE CUPLU. Ceea ce se naşte atunci este un "avorton" care nu se poate hrăni nici pe sine, darămite pe cei doi! Se naşte un monstru numit DEPENDENŢĂ, care - culmea! - începe să se hrănească din cei doi! Aşa se face că după un timp, cei doi "incompleţi" se vor simţi şi mai incompleţi, vor tânji şi nici ei nu vor şti de ce se vor simţi devitalizaţi, abandonaţi, trişti, nemulţumiţi.....şi continuaţi lista, că o ştim cu toţii din relaţiile disfuncţionale prin care am trecut (sau trecem! sau unii îşi petrec toată viaţa!) Din această energie mutilată nu poate creşte nimic sănătos şi, mai devreme sau mai târziu, relaţia se rupe sau devine un infern pe viaţă.


🦄Când însă se naşte o relaţie între două persoane care şi-au acordat timp să se descopere, să înveţe cine sunt şi ce valoare au dincolo de tot ce li se spune din afară, între doi oameni ȊNTREGI la suflet, la minte şi la spirit, care pot la fel de bine să trăiască fericiţi şi în afara unei relaţii, abia atunci se petrece miracolul 1+1=3 Pentru că se naşte o nouă entitate, energia IUBIRII SĂNĂTOASE, care nu se hrăneşte din cei doi, ci este hrănită conştient de cei doi, de comun acord şi cu comună simţire. Nu este un parazit, ci este o operă de artă ce se naşte perpetuu în interacţiunea dintre DIVINUL FEMININ şi DIVINUL MASCULIN. Este o construcţie comună, care nu anulează nimic din identitatea celor doi constructori, ba, din contră, le adaugă noi nuanţe, străluciri şi faţete! Şi se produce miracolul: se creează un TRIUNGHI energetic, 3 fiind prima formă de stabilitate şi reprezentarea trinităţii sacre. Şi fiecare din laturile acestui triunghi (echilateral) este vitalizată prin sine însăşi, dar şi prin prezenţa celorlalte două. Miracol dumnezeiesc al VIEŢII care sporeşte şi creează în loc să consume. Şi aşa se face că cei ce alcătuiesc cuplul au o aură aparte de bucurie şi de lumină, indiferent prin ce circumstanţe de viaţă trec. Pentru că sunt unul pentru altul acolo prin a fi în primul rând pentru ei acolo!


🤔Momentul de reflecţie la care vă invit astăzi este: Care este aritmetica în care este construit cuplul tău? Şi dacă este cea a lui 1+1=2, nu crezi că a venit timpul să experimentezi şi matematica IUBIRII MATURE ŞI CONŞTIENTE?


💜Şi pentru că dar din dar se face....iubirea conştientă, vă împărtăşesc din darul primit cu iubire din energia lui....3:

"Nu îmi eşti jumătate, tu îmi eşti un întreg

De astăzi pe tine promit să te aleg

Promit să fiu..." (te aleg pe tine şi SUNT, adică îmi promit să fiu conştient/ă de mine!)

75 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page