top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - ZIUA A 8-A

THE POWER OF LOVE



Contrar a ceea ce crede marea majoritate a oamenilor, puterea adevăratei iubiri mature şi conştiente vine din opţiunea asumată pentru LIBERTATE şi RESPECT! Nu poţi iubi cu adevărat pe cineva dacă nu îl respecţi, oricâtă atracţie ar fi între voi. Şi poţi să respecţi opţiunea unei fiinţe de a nu se respecta ea însăşi, poţi înţelege că durerea şi trauma te duc de cele mai multe ori către autosabotaj, către a te răni singur şi către a fi îndrăgostit iar şi iar de sângele proaspăt scurs din rană, în speranţa că cineva te va pansa. Dar nu poţi să respecţi acea fiinţă pentru demnitatea şi verticalitatea ei, pentru asumarea propriei vieţi. Pentru că e o pasăre care îşi iubeşte colivia, din frica de cer liber şi de aripi întinse. Şi îi poţi da boabe, te poţi poate bucura de câteva triluri, dar niciodată nu vei experimenta alături de ea ZBORUL.


Iubirea adevărată are întotdeauna la bază RESPECTUL şi respectul nu se impune, nu se cere, se câştigă. Se câştigă prin faptele făcute, prin congruenţa dintre vorbe şi aceste fapte şi se câştigă mai ales prin eforturile făcute pentru a fi în acea poveste cu implicare şi cu autenticitate. Dacă tu eşti cel care faci toate aceste lucruri şi simţi că nu primeşti respect într-o relaţie, înseamnă că nu eşti într-o relaţie de iubire, ci într-o relaţie de orice alt fel. Şi dacă rămâi acolo, asta înseamnă că încă nu ai învăţat lecţia RESPECTULUI DE SINE, prima şi cea mai importantă lecţie care trebuie parcursă dacă vrei IUBIRE MATURĂ.

Atunci când respectul se aşază la baza unei relaţii, nu există nimic ce nu poate fi trăit, discutat, împărtăşit împreună deschis şi fără frică. Dar dacă el nu există, apar tot felul de "bălării" urât mirositoare, cum ar fi manipularea, şantajul emoţional, "pedepsirea" celuilalt prin răceală sau prin îndepărtare.

Iubirea este puternică şi transformatoare când se clădeşte pe respectul RECIPROC şi pe contribuţia fiecăruia la creşterea stimei de sine a celuilalt, nu numai la creşterea propriei stime de sine sau pe confortul şi bunăstarea unuia în detrimentul celuilalt.


Şi dacă unul din relaţie alege în mod constant să nu se respecte, celălalt poate alege să plece tocmai din respect faţă de el însuşi şi mai ales din respect pentru viaţa care îi poate oferi atâtea oportunităţi de a creşte, dacă el nu rămâne alături de cineva care îşi refuză în mod constant respectul de sine, minţindu-se. Căci nu minciuna spusă de celălalt doare, ci cel mai tare dor în timp minciunile pe care ni le spunem noi înşine şi pe care le credem până în ziua în care observăm că suntem singuri şi....din respect faţă de alegerea noastră de a ne minţi, iubirea a plecat să construiască acolo unde găseşte RESPECT.




44 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page