top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - ZIUA A 6-A FUCK THIS WORLD, I'M GOING TO MY WONDERLAND....

Updated: Feb 11

FUCK THIS WORLD, I'M GOING TO MY WONDERLAND....SEXUL CA DROG ÅŸi SEXUL SACRU


Că ne place sau nu, că o credem sau nu, orice relaţie între doi oameni are la bază... instinctele, chimia şi latura noastră biologică. Oricât am vrea să stăm pe baloane spirituale, atunci când doi oameni interacţionează pentru prima oara, "animalul" din noi e cel care decide baza relaţiei noastre, indiferent de vârstă. Pentru că cel mai vechi mecanism de conexiune între două fiinţe nu este cuvântul, ci este corpul, cu tot ceea ce emană el fizic şi energetic. Că intervin ulterior multe alte variabile sau componente, asta e altă chestiune....FUNDALUL este decis chimic şi energetic. Doi oameni au afinităţi sau nu în funcţie de aceşti doi factori. Iar al treilea este....the fucking MIND! Cu menţiunea că în timp, cel de-al treilea factor poate să schimbe inclusiv percepţia celorlalţi doi. Deci în relaţia de iubire matură şi conştientă vorbim şi despre SEXUALITATE, ca o componentă importantă, dacă nu chiar vitală.


Să definim puţin ce include sexualitatea, căci marea majoritate a oamenilor tinde să creadă că ea se reduce la contactul sexual propriu zis, cu toate etapele lui - preludiu, acuplare şi postludiu. Şi că priveşte corpul fizic cu toate senzaţiile trezite de contactul intim.


Pentru cei care folosesc iubirea pe post de jucărie procuratoare de plăceri imediate şi fizice sau pe post de soluţie de descărcare a tensiunii, sexul are funcţia unui drog: te ajută să ieşi din starea de conştienţă imediată, îţi alterează percepţiile, îţi stimulează producţia unor anumiţi neurotransmiţători şi hormoni şi îţi dă satisfacţia imediată, urmată de o fază de epuizare sau neîmplinire (după caz) care te împinge să o iei de la capăt de câte ori ai ocazia, pentru a obţine iar acea ieşire din starea imediată şi acel scurt platou de plăcere. Consecinţa este crearea legăturii de dependenţă - de act sau de persoana prin care vine starea de plăcere şi apariţia ataşamentelor de tip "stimul - recompensă". Punct de plecare pentru naşterea unei relaţii de cuplu profund nesănătoase şi cu şanse mari să se deterioreze în timp sau să aducă insatisfacţii.


Pentru cei care ştiu că sexualitatea include sexul, dar nu se rezumă la el, lucrurile stau diferit: pentru că sexualitatea cuprinde toate manifestările legate de specificul nostru fizico-energetic - masculin sau feminin. Şi asta se referă la toate sferele noastre de expresie verbală şi non-verbală (inclusiv cea energetică, căci în caz că credeaţi că non-verbalul se referă numai la faţă şi corp fizic, vă înşelaţi!). O sexualitate sănătoasă are de-a face şi cu o chakră a doua funcţională şi echilibrată, capabilă să ne hrănească şi susţină cu energie creativă, cea care poate manifesta în real impulsurile noastre creatoare (fie că creăm un copil biologic sau un proiect pe care îl naştem cu bucurie şi pasiune şi îl creştem ca şi pe un copil biologic).


Pentru manifestarea sexualităţii şi nu doar a sexului e nevoie de timp, de conexiune la toate nivelurile şi de maturitate. Nimic nu se face impulsiv, din grabă sau nerăbdare, ci cu acordarea timpului pentru descoperire, explorare şi savurare. Pentru că acesta este un instrument divin pe care îl primim pentru a crea starea de SACRU din unirea a două entităţi integre şi conştiente de puterea şi de lumina lor. Şi ca orice proces sacru nu se poate întâmpla oricând şi oricum şi mai ales fără stare de trezie spirituală. Fără a vedea în celălalt dublul tău divin, oglinda ta şi şansa ta la evoluţie şi altfel decât pe cont propriu, fără a îl accepta în cea mai intimă manifestare a lui şi a îl onora, nu putem vorbi de sacralitate.


Când vorbim de sexul-drog / eliberare, procesul începe şi se termină cu contactul fizic şi dă naştere unor legături care ne limitează mişcările libere în timp (prin aşteptări, prin frici, prin nesiguranţe, prin activarea unor răni sau prin încercarea de a umple goluri emoţionale prin contactul fizic cu celălalt).


Când vorbim de sexul sacru ca şi componentă a IUBIRII MATURE ŞI CONŞTIENTE, procesul începe prin contactul spiritual, energetic, coborând în fizic, dar în ritmul natural al cunoaşterii de sine simultan, prin sine şi prin celălalt. Şi conexiunea se face treptat şi fără "foame" şi "tânjire", ci cu siguranţa şi calmul pe care ţi le dă recunoaşterea DIVINULUI din celălalt reflectat în tine. ŞTII şi asta îţi dă acea aură senzuală, dar şi restrictivă (nu se împrăştie către oricine şi nu permite oricui să o acceseze). E acel contact intim la toate nivelele în care nu ai nevoie de validări, nu ceri şi nu aştepţi nimic, doar EŞTI manifestarea iubirii şi o dăruieşti precum soarele sau luna îşi dăruiesc razele: firesc, înalt şi luminos.


Pentru tine ce reprezintă sexul? Capăt de linie sau piesă a unui puzzle divin asamblat în doi?







186 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page