top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - ZIUA A 5-A


🦄Energia lui 5 este versatilă, mobilă, jucăuşă, exploratoare. Doritoare de nou şi degrabă fermecătoare cu vorba şi cu mintea, cu umor şi cu replicile şarmante la purtător, urăşte constrângerile, limitările şi condiţiile. Drept pentru care e mereu orientată spre în afară.


😎Doamnelor şi domnilor, vorbim în această zi despre AMANŢI şi despre AMANTE, căci aceştia par a avea toate calităţile lui 5, care fascinează şi atrag cu puterea mierii care cheamă muştele (deşi n-aş rata să precizez că muştele mai sunt atrase şi de rahat, în afară de miere! Deosebirea este că muştele nu pot face miere, dar rahat fac şi ele cu siguranţă...) 💩


🤔De ce apar aceste "anexe" ale unui cuplu la un moment dat? Ce semnalează prezenţa unui amant sau a unei amante în viaţa unuia dintre parteneri sau chiar a amândurora?

Ȋn primul rând ne indică absenţa iubirii mature şi conştiente din cuplu, căci atunci când ea există, orice tentaţie sau dificultate este fie rezolvată individual de fiecare partener, tocmai pentru că el sau ea au intrat în relaţie din poziţia de entitate autonomă, cunoscătoare de sine şi ne-nevoiaşă, fie discutată şi rezolvată împreună.


😱Ȋn al doilea rând, apariţia acestei situaţii este felul Universului de a ne pune la încercare stima de sine şi determinarea de a cere ce este mai bun pentru noi pentru că suntem convinşi că asta merităm. A rămâne într-o relaţie în care simţi nevoia de "completări" este un semn clar că nu te preţuieşti, că nu îţi pasă de timpul şi de energia ta şi le iroseşti aruncându-le într-o gaură neagră emoţională în loc să le foloseşti pentru a încheia demn şi responsabil o etapă din care ai învăţat o lecţie şi să mergi mai departe.


🤔Dar ce reprezintă amantul/ a în ecuaţia cuplului? Este acea supapă (ţeavă de eşapament, canal de deversare sau cum vreţi să numiţi elegant această resursă de curăţare a toxicităţii dintr-o relaţie disfuncţională de cuplu) pe care una sau amândouă părţile o utilizează pentru a refula tot ceea ce nu poate spune sau rezolva în relatia "oficiala" pentru că cineva este slab, neasumat sau are frici, ataşamente emoţionale sau orice altceva care îi blochează puterea personală.


😷Astfel, amantul sau amanta reprezintă batista frumos parfumată pe care şi-o pune la nas cel care e implicat într-o relaţie disfuncţională pentru a nu mirosi deşeurile şi miasmele rezultate din minciună, frică, laşitate, dependenţă şi neasumare. Este basmul cu care se adorm singuri cei prea legaţi de obişnuinţe, de acumulări materiale comune sau de un anumit statut social. Este "răzbunarea prostului" cum se zice în popor - pentru că de fapt nu îi demonstrezi nimic celuilalt: nici că eşti iubibil sau dezirabil de către alţii, nici că îl poţi răni, nici că tu deţii controlul sau puterea. Nu îţi demonstrezi decât ţie cât eşti de slab şi de înspâimântat să te uiţi la tine şi la rănile, ezitările şi nesiguranţele tale şi cât eşti de speriat de ce ai putea vedea. Amantul/a este astfel un fel de balon de oxigen pus la gura celui care trage să moară, astfel încât să îi prelungească agonia - nici nu îi dă suficient oxigen să revină la viaţă, dar nici nu îl lasă din prima să se sufoce, ci prelungeşte procesul transformându-l în tortură "cu dichis", mai ceva decât puteau imagina băieţii ăia şugubeţi de la SC Inchiziţia SRL.


😈Partea cea mai subtilă a arhetipului amantului sau amantei este cea în care te premiezi moral cu faptul că nu l-ai înşelat sau nu ai înşelat-o pentru că "nu ai făcut nimic fizic"! Dar timpul, energia şi atenţia ta sunt mereu la cel/cea din afara cuplului, chiar dacă nu există contact fizic. Poţi petrece ore vorbind pe net sau la telefon, poţi schimba tone de mesaje şi emoticoane, poţi visa privind la poze şi înregistrări cu el/ ea, poţi construi o relaţie virtuală, care este şi mai toxică pentru că nu te obligă la nimic concret (nu trebuie să inventezi minciuni pentru plecări, nu trebuie să te îmbraci, să te parfumezi, să performezi sexual, nu trebuie să cheltuieşti bani, nu trebuie să călătoreşti ca să îl / o vezi etc.) Ȋn relaţia asta poţi să îţi imaginezi ce vrei tu, neconştientizând că ţeşi o lume în care evadezi din realitatea ta urât mirositoare şi cu care poate otrăveşti şi realitatea altei persoane care speră ca virtualul să capete forme concrete.


🤓Dacă îţi "bagi în venă" astfel de droguri, poate ar fi timpul să te trezeşti şi să te întrebi de ce îţi baţi joc atât de tare de tine şi de timpul tău încât să nu îţi permiţi să ieşi de acolo unde simţi că nu-ţi mai este locul şi nu mai eşti autentic şi împlinit şi să găseşti IUBIREA ADEVĂRATĂ pe care să o construieşti şi creşti CONŞTIENT? Oare cât ai fost de neiubit şi preţuit în copilăria ta? Oare cât îţi dai voie să primeşti iubire şi ştii cum arată cea MATURĂ? 💜


#lovesquad#pămov💜 #zicșieu#iubireconștientă


49 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page