top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - ZIUA A 13-A

FEMEIA SCLIPICI SI FEMEIA STRALUCIRE


Aţi văzut o femeie îndrăgostită? Se spune că străluceşte. Şi poate că toţi hormonii activaţi dau aparenţei fizice acea aură juvenilă şi atractivă din punct de vedere fizic. Tot ce spune şi face pare a cere atenţie ca o floare proaspăt înflorită care ne cheamă din grădină. Ȋnsă ca şi acea floare, se poate ofili la fel de uşor dacă doar îşi doreşte să fie admirată şi văzută. Este la fel de fragilă la vânt puternic, la grindină sau la ger şi poate să se veştejească sub suflul lor.


Uitaţi-vă însă la o femeie care iubeşte şi implicit se iubeşte. Prezenţa ei nu emană dorinţă şi nici nu stârneşte dorinţe - ea doar ESTE, cu tot ce este femeiesc şi regal în ea. Nu cere atenţie pentru că oricum ai face nu o poţi ignora: privirea vie şi directă, respiraţia calmă şi acel zâmbet de Mona Lisă. Ea nu este o floare, ea este însuşi procesul înfloririi perpetue, căci dincolo de orice aspect fizic, îi simţi puterea blândă şi transformatoare. Are rădăcini puternice în stima de sine şi nu o poate ofili sau doborî niciun vânt străin, pentru că ştie că floarea este doar o parte a procesului de creaţie şi ea este CREAŢIE.


Ea nu se îngrijeşte pentru a plăcea cuiva sau pentru a seduce şi nici pentru a ţine ochii bărbatului departe de alte femei, ci pentru că îşi onorează corpul ca şi adăpost al sufletului ei. Ea nu ţine diete să slăbească şi nu îşi numără caloriile pentru că "el" o place slabă, ci savurează cu măsură orice doreşte pentru a fi în echilibru cu ea şi în contact cu tot ce este simţ lumesc. Nu îşi urăşte ridurile şi nici nu-şi umflă hilar buze, sâni sau fese pentru că feminitatea ei respiră prin toţi porii ei şi luminează de câte ori deschide gura şi vorbeşte, de câte ori se aşază sau se ridică cu graţie, uneori cu oboseală, alteori sprintenă şi surprinzătoare.


Femeia sclipici este ca un glob de discotecă - îţi fură ochii, te ameţeşte cu jocul de oglinzi, se învârteşte în toate părţile pentru a prinde o rază de lumină care să îi facă sclipiciul să-ţi intre mai tare în ochi. Te vrea lângă ea şi te seduce sau îţi promite un întuneric plin de fum şi de muzică în care să te crezi altul, dar fără o rază venită de altundeva nu poate sclipi, e doar o reflecţie a ta din diverse unghiuri. Femeia sclipici face copii pentru "el" (şi-i numeşte "copiii tăi" sau "fiu-tău", "fiică-ta"), trăieşte pentru evenimentele sociale şi pentru validarea pe care i-o aduce statutul de "doamnă" a cuiva. Nu suportă să fii departe pentru că nu mai eşti în raza sclipiciului ei şi nici nu ştie să trăiască din resurse proprii, pentru că are nevoie de resurse să....sclipească (genţile, rochiile, tratamentele, fardurile, "mărcile" costă!) şi pentru că e mai comod să pretindă că şi-a sacrificat viaţa personală şi să se victimizeze că nu a evoluat pentru binele lui sau al familiei.


Pe femeia strălucire poate nu o vezi "din prima" şi nici nu te frapează cu ceva. Dar odată ce a intrat în viaţa ta simţi că se domoleşte în tine nevoia de a demonstra mereu ceva, simţi că ceea ce spui este auzit şi onorat cu atenţie şi cu interes. Simţi că ochii tăi se conectează direct la sufletul ei şi orice ar îmbrăca, pare că este perfect pentru că orice lucru se aşază pe ea cu stil şi cu farmec. Emană un parfum suav de mister şi chemare, poate nu cel mai scump din parfumeriile de lux, dar e parfumul ei, o "îmbracă" şi o alintă. Nu se agită şi nu râde strident, nu pune stăpânire pe tine sărutându-te în public sau agăţându-se ca o iederă de tine, nu vrea să pară inteligentă şi amuzantă, ci vorbeşte întotdeauna cu miez şi mai ales ştie să asculte înainte de a vorbi.


Femeia strălucire nu te reflectă, ci te îndeamnă să te descoperi, să creşti, să îţi întinzi aripile, pentru că ştie că oricât de departe ai zbura, o porţi cu tine adânc şi că te vei întoarce mai puternic şi mai luminos la ea. Ea ştie să trăiască pentru ea şi să dăruiască din ea cu graţie şi cu firesc, pentru a clădi sănătos energia relaţiei. Nu are "nevoie" de banii tăi, dar ştie să primească ceea ce îi dai cu recunoştinţă şi cu apreciere a puterii tale bărbăteşti de a cuceri lumea şi de a crea un cuib confortabil pentru iubirea ei. De ea eşti mândru nu pentru că are cele mai sclipitoare ţinute şi pentru că este un accesoriu perfect, ci pentru că este în sine o valoare, pentru că uiţi lângă ea timpul şi spaţiul, pentru că face ceea ce face cu pasiune şi te motivează să faci asemenea. Şi orice ar face (copil biologic, proiect alături de tine, construcţie comună etc.) face ca un omagiu adus lui "împreună" şi pentru a fi inspiraţie şi contribuţie la viaţa ta şi a ei.


Femeia strălucire nu îţi dăruieşte IUBIRE pentru că e "jumătatea" ta sau " îţi e scrisă" sau "menită". Ci pur şi simplu ea a învăţat să fie şi să răspândească iubire şi te-a ales să faci la fel alături de ea pentru un timp....omenesc sau astral, doar de voi doi depinde cât de lung sau cât de bogat! Ea nu te aşteaptă să te întorci, ci ştie că mergi împreună cu ea, oriunde ai fi, pentru că nicio femeie sclipici nu mai are loc în inima ta dacă ai cunoscut o femeie strălucire.






27 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page