top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - ZIUA A 11-A

Updated: Feb 11, 2023

COMME LA CHAMPAGNE, MESDAMES ET MESSIEURS...



Iubirea matură şi conştientă e ca şampania - are nevoie de timp şi de aşezare în sine ca să dea tot ce are mai bun în ea. Nu e de-ajuns să fie soare care să îi coacă boabele zilelor împreună, nu e de ajuns să plouă cu emoţii peste nopţile petrecute în doi. Nu e de ajuns să le culegi pe toate şi să le pui la un loc.


Orice şampanie este în primă fază un lichid aromat şi dulce, dar stors într-un teasc! Ȋndrăgostirea efervescentă trece printr-un prim test: statul împreună. Atunci se formează primul flux dintre cei doi. Distanţa nu poate aduce împreună lichidul şi aroma, culoarea şi dulceaţa, ea poate crea doar surogate şi înlocuitori lipsiţi de savoare.


Odată născut mustul lui "împreună", el are nevoie de un spaţiu care să-l conţină. Acela este spaţiul relaţiei pe care îl creează cei doi - de ei depinde calitatea acelui recipient şi cât este de preţios pentru a adăposti mult timp licoarea. Acel recipient onorează conţinutul şi spune cât de limpede va fi rezultatul transformării lui în timp. E nevoie de un spaţiu transparent, cu contururi rotunjite şi line şi cu accesul limitat, exact ca gura unei sticle de şampanie: poţi turna înăuntru sau în pahare conţinutul, dar nu poţi introduce obiecte mari, străine şi nepotrivite. E nevoie de sinceritate, de blândeţe, dar şi de limite puse celor care ar vrea să pătrundă în acel spaţiu de creaţie a unei esenţe noi.


După ce sticla cuplului s-a umplut cu acel conţinut creat doar de cei doi, în care fiecare a pus ce au mai preţios - culoarea personală, aroma propriilor gânduri, curgerea vieţii, e nevoie de timp pentru ca tot ceea ce a fost pus înăuntru să se decanteze. Zi cu zi se aşază şi se limpezeşte totul şi începem să ne vedem în esenţele noastre. Este momentul în care putem să decidem dacă vom deveni oţet sau vin: ne "acrim" zilele unul celuilalt sau suntem ferment de evoluţie unul pentru celălalt?


Dacă am decis să devenim vin, deja relaţia noastră trece de la iubire comună la iubire matură şi începem să devenim unul pentru celălalt factor de inspiraţie si de creştere. Ne adăugăm unul altuia noi nuanţe şi savori, ne amestecăm parfumurile subtile pentru a crea gustul nou al evoluţiei noastre.


Dar pentru ca totul să treacă la efervescenţa veselă şi elegantă a şampaniei avem nevoie să ne dăm voie să râdem, să cântăm, să glumim, să sărbătorim împreună viaţa. Avem nevoie să ştim când să ne acordăm timpul de tăcere şi de creştere, când să ne lăsăm spaţiu unul altuia până când fiecare găseşte acel acord unic şi personal care dă gustul de sărbătoare de fiecare dată când cei doi sunt împreună.

Şi când împreună curgem în fluxul de bucurie al vieţii să gustăm spuma clipelor cu iz festiv pe care le împărtăşim. Apoi când ea trece, să gustăm pe îndelete cele mai profunde arome, lăsându-le să se dezvolte pe cerul inimii fiecăruia din noi, în paharele suple şi elegante ale preţuirii reciproce.


O şampanie bună are întotdeauna o reţetă secretă, are nevoie de timp şi izolare ca să ajungă la formula ei cea mai bună şi apoi un recipient de calitate care să îi păstreze mult timp aroma şi efervescenţa. Ȋntocmai ca ea, iubirea matură are nevoie de o chimie secretă, de timp pentru creştere şi de distanţă pentru decantare şi împlinire şi de un spaţiu comun de calitate.





À votre santé, tous ceux qui aimez! Vive l'amour mature!

39 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page