top of page
  • Writer's pictureCorina Chelaru

28 DE ZILE DE IUBIRE - FEBRUARIE (ziua 2)

2.02 - pentru iubire este nevoie de DOI!

🦄 Oricât am crede noi în puterea de transformare a iubirii, oricâtă iubire am simţi noi că putem să dăm nelimitat celuilalt, adevărul este că acest tipar de basm este unul dintre cele mai toxice şi născătoare de suferinţă şi de ataşamente greu de dezlegat. Pentru că atunci când stai într-o relaţie pentru că SPERI ca celălalt să observe şi să aprecieze ceea ce îi dai din iluziile tale de salvator, ai toate şansele să te epuizezi şi să îţi sacrifici timp preţios din viaţa aceasta atât de scurtă. Pentru că atunci când aştepţi ca celălalt să se trezească sau să dea un mic semn de dorinţă de a creşte, doar pentru că te-ar vedea pe tine ce generos şi plin de compasiune cu el/ ea eşti, tu îţi iroseşti timp şi îţi închizi porţi de evoluţie.

🦄 Când te mulţumeşti să cerşeşti afecţiune la poarta celuilalt şi să "înghiţi" cu recunoştinţă din când în când firimituri sperând la nesfârşit la ospăţul adevărat, nu ai înţeles că doar tu eşti în povestea aceea şi că încerci să ridici o construcţie precum meşterul Manole: tot ce ridici tu cu sacrificiu şi cu iubire, celălalt dărâmă cu nonşalanţă şi răceală, pentru că el nu este in POVESTEA TA. Şi ajungi să te întrebi, stors de puteri şi gol pe interior, ce faci greşit, de celălalt nu observă toate minunile pe care încerci să le ridici zilnic pentru el...

🦄 Pentru că nu ai învăţat că pentru IUBIRE este nevoie de DOI CONSTRUCTORI: doi oameni asumaţi, curajoşi în a da din tot ce au, dar şi demni în a cere pe măsura a ceea ce dau. Iubirea nu presupune preaplin pentru unul şi lipsă pentru celălalt. Iubirea este echilibru şi împărtăşire deplină.

🦄 Şi dacă stai într-o relaţie doar pentru că speri într-un "premiu" pentru sacrificiile tale (să te considere toţi ceilalţi un soţ / o soţie exemplar/ă, să te aştepţi să aprecieze copiii când vor creşte că ai rămas cu mama/tatăl lor, să obţii aprobarea şi admiraţia părinţilor pentru strânsul tău din dinţi pe altarul familiei etc.) dezonorezi Darul Vieţii. Pentru că Viaţa ne este dată pentru a fi TRĂITĂ, nu sacrificată şi nimeni nu va avea nevoie de frustrările şi amărăciunea pe care le vei acumula pentru că ai rămas să construieşti de unul singur o construcţie care într-o zi se va dărâma cu zgomot şi te va lăsa sub dărâmături cu inima goală.

🦄Pentru suferinţă e suficient să iubească unul, pentru IUBIRE e nevoie de energia întreagă şi limpede a lui (AMȂN)DOI.

🦄Fă un exerciţiu de sinceritate cu tine astăzi şi întreabă-te: în iubirea cuplului vostru sunteţi cu adevărat DOI? Şi dacă nu, ai curajul să pleci ca să îţi onorezi deplin Darul Vieţii iubind şi nu cerşind? 💜

60 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page